Δημοσκόπηση Politico: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών – Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

0

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από έρευνα του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politico για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,79% των ψήφων, σύμφωνα με έρευνα του Politico για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 25,4%. Κάτω του 3% Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκεντρώνει το 36,79% των ψήφων εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ενώ το κυβερνών κόμμα που αποσπά το 25,4%, καταλαμβάνει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,88% και δύο ευρωβουλευτές, η Χρυσή Αυγή με 7,62% και δύο ευρωβουλευτές και το ΚΚΕ με 6,94% και έναν ευρωβουλευτή.
Όπως είπαμε και παραπάνω, κάτω του ορίου του 3% φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

  • Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politicoγια τις ευροεκλογές στην Ελλάδα στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.