Δημοσκόπηση Politico: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών – Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

0

Ευρύ προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από έρευνα του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politico για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019.
Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,79% των ψήφων, σύμφωνα με έρευνα του Politico για τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 25,4%. Κάτω του 3% Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.
Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που συγκεντρώνει το 36,79% των ψήφων εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ενώ το κυβερνών κόμμα που αποσπά το 25,4%, καταλαμβάνει έξι έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,88% και δύο ευρωβουλευτές, η Χρυσή Αυγή με 7,62% και δύο ευρωβουλευτές και το ΚΚΕ με 6,94% και έναν ευρωβουλευτή.
Όπως είπαμε και παραπάνω, κάτω του ορίου του 3% φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων (2,71%), το Ποτάμι (2,29%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,49%).

  • Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του αμερικάνικου πολιτικού περιοδικού Politicoγια τις ευροεκλογές στην Ελλάδα στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner