Συνάντηση Φώφης Γεννηματά & Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι

0

Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά συμφωνία μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε το πρωί στο Φανάρι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Τον ενημέρωσε για την πρόταση του ΚΙΝΑΛ να συσταθεί ειδική διακομματική επιτροπή της Βουλής, «που θα αναζητήσει κοινά αποδεκτές λύσεις, για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πάντα με σεβασμό στο διακριτό ρόλο».
«Κατά την άποψή μας καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου», δήλωσε η κ. Γεννηματά.
Νωρίτερα κατά την υποδοχή στο Πατριαρχικό γραφείο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του Πατριαρχείου για την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά, και έκανε αναφορά στον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, ευχόμενος να είναι αιωνία η μνήμη του και πάντα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας να έχει μια εξέχουσα θέση.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μετά τη συνάντηση η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την επίσκεψη μας εδώ εκφράζουμε ρητά τη στήριξη μας στον Οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου
Είναι ιστορικοί και διαχρονικοί οι δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά ζητήματα συνδέονται με το Πατριαρχείο.
Για εμάς, καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ενημέρωσα τον Πατριάρχη για την πρωτοβουλία μας, να συσταθεί Ειδική Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που θα αναζητήσει τις αναγκαίες κοινά αποδεκτές λύσεις στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας με σεβασμό των διακριτών ρόλων

Δείτε το βίντεο από την επίσκεψη

Share.

Comments are closed.