Τα άδεια καθίσματα χάλασαν την εκδήλωση – φιέστα Τατούλη στην Καλαμάτα

0

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η εκδήλωση με θέμα “Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Πελοπόννησος”, που περιλαμβάνει και εργασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Παρακολούθησης σε σχέση με το Περιφερειακό Ευρωπαικό Πρόγραμμα Πελοποννήσου για την προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Σε αυτήν δεν προσφωνήθηκε και δεν πήρε το λόγο κανένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Έτσι η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς της Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνας Νικολάκου και στη συνέχεια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Στο χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης είπε ότι «η επιλογή μας για την Καλαμάτα δεν έγινε τυχαία. Αποτελεί τη σημαντική δύναμη, την πρωτεύουσα πόλη της Περιφέρειας». Υποστήριξε πως «το επίτευγμα των έργων του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση  από την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας σε θεσμικό επίπεδο των δημάρχων και της περιφερειακής αρχής» κι έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία των αυτοδιοικητικών φορέων. Ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έτοιμες τις προτάσεις της, το σχέδιό της για την καινούργια προγραμματική περίοδο κι εκτίμησε πως «η Πελοπόννησος θα είναι ο προορισμός, η περιοχή της Ελλάδας που θα απασχολήσει περισσότερο την επόμενη 20ετία».
Ο περιφερειάρχης είπε ότι στην τεχνική συζήτηση που έγινε το μεσημέρι, κυριάρχησε η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Καλαμάτας και υποστήριξε πως «εμείς σχεδιάσαμε το πρόγραμμα, εμείς το εξειδικεύσαμε”, παραβλέποντας ότι τα έργα μελετήθηκαν από το δήμο. Εκανε ειδική αναφορά στο “μεγάλο έργο όλων των δημοτικών αρχών και των πολιτών να απαλλάξουμε την Πελοπόννησο από τη μεγάλη πληγή των αστικών αποβλήτων, με την ολοκληρωμένη διαχείριση».
Η ομιλία του περιλάμβανε κι αρκετές αιχμές κατά του Δημάρχου Καλαμάτας τον οποίο και δεν κατονόμασε αλλά “φωτογράφισε”, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική κόντρα που έχουν εδώ και καιρό οι δυο ανθυποψήφιοι Περιφερειάρχες.
Κλείνοντας, άφησε αιχμές κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, αναφέροντας ότι σε έργα όπως το Μέγαρο Χορού, πρέπει να είναι ελεύθερη η πρόσβαση όλων των πολιτών. Και είπε ότι έγινε με αυτόν υπουργό και δήμαρχο τον Γιώργο Κουτσούλη, αλλά ξεκίνησε από τον Παναγή Κουμάντο.
Στο φουαγιέ του Μεγάρου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με συγχρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μετά τη Ντίνα Νικολάκου και τον Πέτρο Τατούλη προβλήθηκαν δύο βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του διαγωνισμού #EU and ME, οι οποίες αναφέρονται σε έργα και σε υποστήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τις δύο ταινίες μίλησε ο επικεφαλής της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, Αντώνης Ψαράκης.
Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν το χορευτικό τμήμα “Αργώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, η χορογράφος Ανδριάννα Παπανικολάου, η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, χορευτική ομάδα της Σχολής Χορού Καλαμάτας “Dance Studio Maria Lada”, το Σύνολο Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου και ο Λαογραφικός Σύλλογος “Κορύβαντες”. Το συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικοχορευτικού μέρους της εκδήλωσης είχε η Νίνα Δράκου από το Dance Challenge.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, που κάθισε μαζί με τον Πέτρο Τατούλη.

Δείτε βίντεο με την ομιλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στην εκδήλωση «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πελοπόννησος»

Share.

Comments are closed.