Νίκος Παπανδρέου: Ο Τσίπρας είναι δίγλωσσος, αυταρχικός, παλαιοκομμουνιστής – Δουλοπρεπής προς τα έξω και διχαστικός προς τα μέσα

0

Για τον πατέρα του Ανδρέα και τον αδερφό του Γιώργο, αλλά και για τα δικά του προσωπικά, πολιτικά σχέδια, μίλησε ο Νίκος Παπανδρέου, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, στις οποίες και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά ως πολιτικός, με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.
«Και οι τρεις Παπανδρέου δεν έφυγαν ομαλά από τα κυβερνητικά τους αξιώματα. Ο παππούς μου, ο Γιώργος, αναγκάστηκε να φύγει λόγω αποστασίας. Ο πατέρας μου μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και με το βρώμικο ’89,έφυγε από την εξουσία. Και ο Γιώργος δεν έφυγε ομαλά», είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και το Δημήτρη Δανίκα, αρνούμενος ότι υπήρξε «μυστικοσύμβουλος» του Γιώργου Παπανδρέου. «Ζήτημα είναι αν τον είχα δει τέσσερις φορές σε ολόκληρη την πρωθυπουργική του θητεία. Και κάτι ακόμα. Γύρω από τον Γιώργο δεν υπήρχε ίχνος οικογενειοκρατίας. Κανείς από εμάς», συνέχισε. Όσο για τα δικά του σχέδια ενόψει ευρωεκλογών, «εγώ κατεβαίνω για την Ευρωβουλή ως Νίκος Παπανδρέου. Κατεβαίνω ως πολιτικός για πρώτη φορά», είπε. Υποστήριξε εξάλλου ότι «το μοναδικό πράγμα που μας άφησε ο πατέρας μου ήταν το όνομά του. Σε εκείνη την μονοσέλιδη διαθήκη που δημοσιεύτηκε σε όλες τις εφημερίδες», αρνούμενος ότι υπήρξε οποιαδήποτε κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου στα παιδιά του και σημειώνοντας πως ακόμα και σήμερα εκείνοι στηρίζουν οικονομικά τόσο την μητέρα τους Μαργαρίτα, όσο και τον θείο τους Γιώργο Παπανδρέου.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ‘βαρύ όνομα, πάντως, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί του, δήλωσε : «Με τον Τσίπρα, όπως είναι σήμερα, ποτέ των ποτών», περιγράφοντάς τον ως «δίγλωσσο, αυταρχικό και παλαιοκομμουνιστή». Επιπλέον υποστήριξε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο «δουλοπρεπή προς τα έξω και αυταρχικό, διχαστικό προς τα μέσα», ενώ του απέδωσε ευθύνες για την ανασύνταξη και επαναφορά όλων των παθογενειών που μας έφεραν ως χώρα κοντά στον γκρεμό, όπως η εκλογική πελατεία. «Μέχρι στιγμής έχουν διοριστεί πάνω από 25.000 “πελάτες”», είπε, ενώ καταλόγισε μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση και «στυγνό φορολογικό καθεστώς».

Share.

Comments are closed.