Εκλογές ΟΤΟΕ: Πρώτη η ΔΗΣΥΕ – Μεγάλη πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

0

Την πρώτη θέση κατέλαβε στις εκλογές της ΟΤΟΕ η παράταξη της ΔΗΣΥΕ (ΚΙΝΑΛ) με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο Σταύρο Κούκο.
Συγκεκριμένα, οι τραπεζοϋπάλληλοι έδωσαν 28 έδρες στη ΔΗΣΥΕ, αυξάνοντας κατά μία έδρα τη μέχρι πρότινος δύναμή της. Τα ακριβή και οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.
Στα πρόχειρα αποτελέσματα, αποτυπώνεται και η μεγάλη πτώση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στις προηγούμενες εκλογές είχε κατέβει μαζί με τα στελέχη που πλέον πρόσκεινται στη ΛΑΕ.

τα αποτελέσματα:Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την εκλογή της νέας Διοίκησης της ΟΤΟΕ έχουν ως εξής:

  1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΗ.ΣΥ.Ε.) (ΚΙΝΑΛ) Συνεργαζόμενοι, 162 ψήφοι, 28 έδρες, ποσοστό 36,82%
  2. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΣΥ.ΔΗ.ΣΥ.) (η ΔΑΚΕ μαζί με τον Σύλλογο της Alpha Bank) 122 ψήφοι, 21 έδρες, ποσοστό 27.73%
  3. ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ 52 ψήφοι, 9 έδρες, ποσοστό 11,82%
  4. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ 30 ψήφοι, 5 έδρες, ποσοστό 6,82%
  5. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 21 ψήφοι, 4 έδρες, , ποσοστό 4,77%
  6. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ) 19 ψήφοι, 3 έδρες, ποσοστό 4,32%
  7. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (η ΛΑΕ που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ) 17 ψήφοι, 3 έδρες, ποσοστό 3,86%
  8. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανεξάρτητες αριστερές κινήσεις) 7 ψήφοι, 1 έδρα, ποσοστό 1,59%
  9. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 6 ψήφοι, 1 έδρα, ποσοστό1,36%
  10. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΕ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ 4 ψήφοι, 0 έδρες, ποσοστό 0,91%

ΣΥΝΟΛΟ 440 ψήφοι, 75 έδρες.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΣΥΕ τονίζει:
«Η δύναμη που εξασφάλισε η ΔΗΣΥΕ στη νέα ηγεσία της ΟΤΟΕ δημιουργεί ελπίδες για τη πορεία του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων που θα διασφαλίσει ακόμα περισσότερο την εργασία και τα δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων στη νέα εποχή. Ταυτόχρονα, αυξάνει τις δυνατότητες του κλάδου για μια μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου οι Τράπεζες να υποχρεωθούν σε έναν πραγματικά ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο για τη στήριξη της πραγματική οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών» τονίζει η ΔΗΣΥΕ και καταλήγει: «Η ΔΗΣΥΕ είναι εδώ δυνατή, αποφασιστική και έτοιμη να αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που θα χρειαστούν. Να συνεργαστεί με όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά η επόμενη μέρα να είναι η αφετηρία της οριστικής απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στις πραγματικές ανάγκες του τόπου».

Share.

Comments are closed.