ΕΝΔΙΣΥ: Η νέα κοροϊδία με τα αναδρομικά στις συντάξεις χηρείας

0

Μία ακόμη περίπτωση εξαπάτησης από το υπουργείο Εργασίας αποκαλύπτει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και αφορά τα παρακρατηθέντα ποσά  υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση με την άρνηση της να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ,τους οποίους έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, αποδεικνύεται ότι με πρωτοφανή ψέματα και παραπλανητικές κινήσεις κοροϊδεύει και τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας οι οποίες έχουν περικοπεί  δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου.
Στις 2/8/2018 το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, κατά της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου και Υφυπουργού κ. Τ. Πετρόπουλου για την καθυστέρηση της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ ΕΟΠΥΥ των θανόντων, από τον 11/2012 έως και τον 6/2016 στους δικαιούχους χήρες, χήρους, ανήλικα τέκνα, καθώς και στους κληρονόμους αυτών.
Στις 3/8/2018 το Υπουργείο Εργασίας έβγαλε Δελτίου Τύπου με διάψευση  και υποστήριζε ότι είχαν επιστρέψει τα ποσά! Μόλις ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή και χρεώθηκε στον 19ο πταισματοδίκη η αναφορά του ΕΝΔΙΣΥ  και αφού κάλεσε ως μάρτυρες τον Πρόεδρο Ν. Χατζόπουλο και την Γ. Γραμματέα Μουρίκη Πόπη, αμέσως μετά  άρχισαν να καταβάλλουν  τα παρανόμως  παρακρατηθέντα.
Με την σύνταξη του Νοεμβρίου του 2018  δόθηκαν τα ποσά, αρχής γενομένης από τους δικαιούχους του πρώην ΙΚΑ με σύστημα πληρωμής ΟΠΣ (σσ με το σύστημα πληρωμών ΗΔΙΚΑ του πρώην ΙΚΑ δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά, ούτε των υπόλοιπων ταμείων ακόμα).

Για πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτουμε:

  1. Τη μηνυτήρια αναφορά
  2. Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας
  3. Υπόμνημα του ΕΝΔΙΣΥ στον 19ο Πταισματοδίκη
  4. Ενημερωτικό Νοεμβρίου
  5. Εγκύκλιος 1
  6. Εγκύκλιος 2
  7. Αλληλογραφία του ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. με υπουργείο
Share.

Comments are closed.