Χάρτης σε ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας εμφανίζει την πΓΔΜ ως «Μακεδονία»

0

Μετά τη φασαρία που προέκυψε από τα ημερολόγια της αστυνομίας, όπου υπήρχε χάρτης που ανέφερε την πΓΔΜ ως «Μακεδονία» και τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο», προκύπτει ένα ακόμη περιστατικό.
Αυτή τη φορά πρόκειται για χάρτη που είναι δημοσιευμένος σε ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας! Πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει χάρτη για τον εντοπισμό των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση.
Αυτός ο χάρτης εμφανίζεται τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία», ενώ σε παρένθεση υπάρχει η ονομασία ΠΓΔΜ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι διαχειριστές της ιστοσελίδας επέλεξαν να μην αποσύρουν τον χάρτη, αλλά κάτω από αυτόν να γράψουν μία διευκρινιστική υποσημείωση, ρίχνοντας την ευθύνη στη Google.
«Η ονομασία ‘‘Μακεδονία’’ που αποδίδεται στη γειτονική χώρα όπως φαίνεται στο χάρτη έχει εκχωρηθεί από την εταιρία Google Inc. Ιδιοκτήτη της εφαρμογής χάρτες “Google Maps”», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.
«Η χρήση της εφαρμογής δεν συνιστά αποδοχή του συγκεκριμένου ονόματος εκ μέρους του κράτους της Ελληνικής Κυβέρνησης, το επίσημο όνομα του οποίου είναι “Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας” (ΠΓΔΜ) σύμφωνα με την απόφαση υπ. αρ. 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ)», σημειώνεται ακόμη.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner