Κοινό πτυχίο από Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Κολούμπια των ΗΠΑ

0

Πραγματική επανάσταση στον χώρο της Παιδείας κάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας που για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το πτυχίο που θα παίρνουν οι φοιτητές θα είναι κοινό και θα έχει τη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων. Οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πάνε στην Αμερική θα είναι επί της ουσίας δωρεάν.
Πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.

Πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα -Πώς θα λειτουργήσει
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε δώδεκα μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους, καθώς θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.
Άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μία σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.
Παράλληλα, θα προωθηθούν διαδικασίες για την παροχή νέου πτυχίου με τη δυνατότητα οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του δεύτερου έτους για επιλεγμένα υπάρχοντα προγράμματα μεταπτυχιακών ή διδακτορικών σπουδών στο άλλο πανεπιστήμιο.

Share.

Comments are closed.