Οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς απειλούν με μηνύσεις την Ακριβοπούλου για τον χαρακτηρισμό «χρυσαυγίτες»

0

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη απειλούν τόσο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τα όσα ανέφερε χτες η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου.
Οι δύο Μητροπολίτες κατηγορούν τη δημοσιογράφο ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ, τους χαρακτήρισε «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιούς».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέφερε ότι:

«Επειδή, τα όσα ανέφερε η δημοσιογράφος κ. Ακριβοπούλου στη σημερινή εκπομπή “Δεύτερη Ματιά” της ΕΡΤ (19-11-2018), χαρακτηρίζοντας τις απόψεις μου ότι απηχούν ακροδεξιές και χρυσαυγίτικες αντιλήψεις, θεωρώ ότι είναι άκρως προσβλητικά προς το πρόσωπό μου γι’ αυτό και την καλώ να καταθέσει το περιεχόμενο αυτών των απόψεων και των αντιλήψεών μου άλλως θα ασκήσω κάθε ένδικο μέσο, εκτός εάν ανακαλέσει άμεσα στην αυριανή εκπομπή της».
Φυσικά και δεν αξίζει να σταθούμε στο λεκτικό ολίσθημα της κ. Ακριβοπούλου που ακούγεται να λέει: «…αναφέρομαι στους τρεις σκληρούς Μεσσηνίας, Καλαμάτας και Πειραιώς…»  φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί από τον Τσίπρα και το περίφημο «Η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας…»

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
Από τη μεριά του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «βαρύτατη συκοφαντία και εξύβριση» από την δημοσιογράφο, ενώ προσθέτει ότι «καταφεύγω άμεσα εναντίον της ΕΡΤ και εναντίον της κ. Ἀκριβοπούλου στην τακτική και ποινική Δικαιοσύνη και βέβαια με αναφορά μου στο ΕΣΡ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πειραιώς
«Όταν στο διαδίκτυο έχεις καταθέσει 5 κείμενα, δημόσια ανακοινωθέντα στις 22/4/2013, 23/4/2013, 29/4/2013, 20/9/2013, και 16/12/2013, τα οποία υπάρχουν στο διαδίκτυο με τα οποία καταδικάζεις τον παγανιστικό χαρακτήρα του πολιτικού μορφώματος «Λαικός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» που αποτελεί ιδεολογική συνέχεια του αποκρυφιστικού και σατανιστικού ερμητικού τάγματος «Χρυσή Αυγή» του 19ου αι. των Γέιτς, Πεσόα και Κρόουλι, παρουσιάζοντας πανελληνίως τα αποδεικτικά στοιχεία για το ιδεολόγημά της και τον σαφή αντιχριστιανικό της χαρακτήρα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αποτελούν κίνδυνο για την Εκκλησία και το Έθνος οι θέσεις του πολιτικού αυτού μορφώματος, αποτελεί βαρύτατη συκοφαντία και εξύβριση η δημόσια αναφορά στην εκπομπή της ΕΡΤ της 19/11/2018 «Δεύτερη ματιά» της κ. Κατερίνας Ακριβοπούλου, ότι υποβάλλων τις νομικές μου ενστάσεις ως υπεύθυνος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος διαποιμαίνων την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, είμαι «ακροδεξιός και χρυσαυγίτης» δηλαδή αυτό που πολλές φορές έχω καταδικάσει δημόσια ότι αποτελεί πνευματικό κίνδυνο για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
Επομένως όταν καταγγέλω με επιχειρήματα τον ΓΓ του «Λαικού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» που προλογίζει θετικά το βιβλίο του κ. Οδυσσέα Πατεράκη «Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» εμπαίζω και παραπλανώ το ποίμνιό μου.
Κηδόμενος της αξιοπρεπείας μου διαμαρτύρομαι έντονα για την κατάπτωση της κρατικής και λαοσυντήρητης τηλεοράσεως της ΕΡΤ από τις άκριτες, ψευδείς και συκοφαντικές τοποθετήσεις της κ. Κ. Ακριβοπούλου και καταφεύγω άμεσα εναντίον της ΕΡΤ και εναντίον της κ. Ακριβοπούλου στην τακτική και ποινική Δικαιοσύνη και βέβαια με αναφορά μου στο ΕΣΡ.
Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται. Το έγκλημά μου είναι ότι αρθρώνω νομικό λόγο στα νομικά ζητήμα που θέτει το πλαίσιο συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας.
Δηλαδή ερωτώ και πάλι: Μπορείς να παραιτηθείς από την διεκδίκηση της περιουσίας σου, όταν σε έχει δικαιώσει το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και χωρίς καμμία ποινική ρήτρα, που να αποτιμά το μέγεθος αυτής της περιουσίας, από την οποία παραιτήσαι και η οποία να περιέχεται στη συμφωνία ως αποτρεπτικό μέσο καταστρατήγησής της, να διαγράφεσαι αδιαμαρτύρητα από το ανθρώπινο δυναμικό του Ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο «αγωνίστηκες» από το 1945 να ενταχθείς και να μεταβάλλεται η μισθοδοσία σου, σε απλή επιδότηση, που δεν μπορεί να συνεχίζεται επί μακρόν, μέσα στο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαικής Ένωσης και επειδή υποβάλλεις αυτά τα εύλογα ερωτήματα για κάθε καλής προαιρέσεως άνθρωπο, να θεωρείσαι «εχθρός του λαού» και «χρυσαυγίτης»;
+ ο Πειραιώς Σεραφείμ
»

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα της εκπομπής:

Share.

Comments are closed.