Στο “συρτάρι” βούλευμα για ευθύνες πρώην υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή για το C4I με ευθύνη της κυβέρνησης

0

Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδελφού και δύο ακόμη πολιτικών προσώπων (Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου), αγνοείται εισαγγελικό βούλευμα με σαφή αναφορά για κακουργηματική απιστία σε πρώην υπουργούς της ΝΔ.
Σε αυτή την αποκάλυψη – βόμβα προχώρησε το σημερινό “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” σχετικά με το… εξαφανισμένο βούλευμα 1732/2017 του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο τρεις υπουργοί Δημοσίας Τάξεως της Κυβέρνησης Καραμανλή, οι Προκόπης Παυλόπουλος, Χρήστος Μαρκογιαννάκηςκαι Βύρων Πολύδωρας θα πρέπει να ελεγχθούν για Κακουργηματική Απιστία, αφού πράξεις και παραλείψεις τους, πιθανώς προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο ύψους 147.819.943 εκατομμυρίων ευρώ!
Όπως αποκαλύπτει αύριο το «Βήμα» ο Εισαγγελέα Εφετών Στυλιανός Κωσταρέλος– που διαφώνησε με την αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης, λόγω παραγραφής – διατυπώνει την εκτίμηση για τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Πρακόπη Παυλόπουλο όπως και για τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, πως “ανεξάρτητα της συνδρομής ή μη του υποκειμενικού στοιχείου το οποίο δεν μπορεί να εξεταστεί επαρκώς από την ανακριτική διαδικασία προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέστηκε κατά αντικειμενικά στοιχεία η πράξη της Κακουργηματικής Απιστίας περί την υπηρεσία του άρθρου 256 Π Κ σε συνδυασμό με τσ άρθρο 1 παρ 1 του νόμου 1608/50.”

ΚΙΝΑΛ: Απαντήσεις από τη κυβέρνηση για βούλευμα που φέρεται να αφορά ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή για το C4i
To Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι επιβεβαιώνεται σχέδιο εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης από το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για τη τύχη δικαστικού βουλεύματος του 2017, το οποίο αποδίδει ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή για την υπόθεση της προμήθειας του C4i.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:
«Η Δικαιοσύνη οφείλει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό, όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, 147 εκατομμυρίων ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-09 κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δικογραφία αυτή ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Και επίσης καμία ανεξάρτητη αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα.
Ρωτάμε: Ποιος και με ποιού εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης;
Περιμένουμε άμεσα απάντηση
».

Share.

Comments are closed.