Ο πρώτος ψηφιακός παρουσιαστής ειδήσεων, έκανε την τηλεοπτική του εμφάνιση στην Κίνα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων με παρουσιαστή ένα ρομπότ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η νέα αυτή τεχνολογία θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας των προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει δραστικά και το κόστος.
Ο παρουσιαστής — ρομπότ, δεν χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί για την ζωντανή μετάδοση, ενώ δεν κάνει και λάθη, εάν όλα είναι σωστά γραμμένα στο κείμενο που του δίνεται. Δεν κουράζεται ποτέ, μπορεί να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Άσε που δεν χρειάζεται και να τον πληρώσεις ούτε ευρώ.
Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα South China Morning Post, ο πιο καλοπληρωμένος παρουσιαστής του CNN, ο Άντερσον Κούπερ, αμείβεται με 100 εκατ. δολάρια τον χρόνο. Άλλοι καλοπληρωμένοι παρουσιαστές όπως η Ντιάν Σάουερ του ABC και ο Σιν Χάνιτι του FOX συμφώνησαν να μειώσουν τις αμοιβές τους, στα 80 εκατ. δολάρια το χρόνο. Φυσικά στην Κίνα, οι αμοιβές των παρουσιαστών είναι χαμηλότερες, αλλά και πάλι, τα ρομπότ σίγουρα αποτελούν μια επικερδή επένδυση.
Αυτή τη στιγμή, η χρήση των ρομπότ είναι περιορισμένη, αλλά στο μέλλον όλο και περισσότερες εργασίες που αφορούν τα μέσα ενημέρωσης θα ανατίθενται σε μηχανές, δηλώνει , ο Μπι Γιαντάο, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Hainan.
«Ο παρουσιαστής — ρομπότ, από επαγγελματική άποψη, συνιστά απειλή για τους παραδοσιακούς παρουσιαστές. Στο μέλλον τα ρομπότ πιθανότατα θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε ορισμένες εργασίες. Ωστόσο, παρά την τεχνολογική εξέλιξη, για πολύ καιρό ακόμα, τα ρομπότ θα εκτελούν μόνο βοηθητικές λειτουργίες.
Στην πορεία για την ψηφιοποίηση των μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν τρεις παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν. Ο πρώτος κινείται στον τομέα της κοινωνικής ψυχολογίας: Σε ποιο βαθμό η αγορά μπορεί να αποδεχθεί το συγκεκριμένο προϊόν. Ο δεύτερος, αφορά νομικά και ηθικά ζητήματα. Για παράδειγμα, ποιος θα φέρει την ευθύνη για προβλήματα που θα προκληθούν από τα ρομπότ. Ο τρίτος σημαντικός παράγοντας αφορά την δημόσια ασφάλεια. Πώς θα ελέγχονται τα ρομπότ — παρουσιαστές και θα πώς θα γίνει η διαχείριση κινδύνων ασφαλείας;
Στο μέλλον, τα ρομπότ θα υπεισέρχονται όλο και περισσότερο σε διαφορετικούς τομείς της δραστηριότητας των μέσων ενημέρωσης. Προσωπικά ελπίζω ότι θα μπορούν να εκτελούν περισσότερες εργασίες πίσω από τις κάμερες, όπως να προγραμματίζουν, να προετοιμάζουν κείμενα, να επιλέγουν και να αναλύουν δεδομένα, να αναλύουν το κοινό, να προωθούν εμπορικές μάρκες, να διατηρούν διασυνδέσεις αλλά ακόμη και στρατηγικές διαβουλεύσεις».
Τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή το “4th Parliamentarian Forum: Strategies Against the Far Right” του…
Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων, σχετικά με το σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος και τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησής…
Τη δημιουργία μιας αξιόπιστης εναλλακτικής έναντι της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ως προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ ο…
Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχαν προαναγγείλει,έκαναν γνωστή η Θεοδώρα Τζάκρη και η…
Τα εντυπωσιακά και πρωτοποριακά αποτελέσματα της σύμπραξης του Δήμου Χαλανδρίου με τοπικές επιχειρήσεις και το…
Στο χωριό του όταν ήταν μικρός, δεν ήξερε ότι υπήρχαν βιβλιοθήκες. Στο σχολείο ήταν μια…