Υπουργείο Παιδείας Ζητά ενημέρωση αν εορτάστηκε το Πολυτεχνείο σε όλα τα σχολεία

0

Το υπουργείο Παιδείας ζητά να ενημερωθεί αν η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου εφαρμόστηκε στο σύνολο των ιδιωτικών σχολείων.
Η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί αν η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου εφαρμόστηκε στο σύνολο των ιδιωτικών σχολείων.
Όπως είναι γνωστό, όλα τα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά– οφείλουν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο και να εντάξουν στο παιδαγωγικό τους έργο την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς, προφανώς, καμία παραχάραξη του ιστορικού γεγονότος.
Ο έλεγχος αυτό γίνεται διότι υπάρχει καταγγελία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) ότι κάποιια ιδιωτικά σχολεία παρέβλεψαν την εγκύκλιο και δεν έγινε ο απαιτούμενος εορτασμός για το Πολυτεχνείο.

Η λίστα με τα ιδιωτικά σχολεία που δεν τήρησαν την προβλεπόμενη εγκύκλιο, σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ που προκύπτουν από καταγγελίες εκπαιδευτικών, τα σχολεία που δεν τήρησαν την εγκύκλιο είναι τα εξής:

 1. Ελληνογερμανική Αγωγή Παναγέα-Σάββα
 2. Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου
 3. Εκπαιδευτήρια Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου
 4. Παιδαγωγική Πειραιά
 5. Λακωνική Σχολή –Εκπαιδευτήρια Μαγκλάρα
 6. Παλλάδιο
 7. Εκπαιδευτήρια Δούκα
 8. Εκπαιδευτήρια Καίσαρη
 9. Ιόνιος
 10. Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου
 11. Εκπαιδευτήρια Τσιαμούλη
 12. Εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου
 13. Εράσμειος
 14. Παιδικό Πολυτεχνείο (Χαλάνδρι)

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Σχολείων: Τα Ιδιωτικά Σχολεία τιμούν ουσιαστικά την Επέτειο του Πολυτεχνείου”
«Σε σχέση με την λίστα που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ με «παρανομούντα σχολεία» που δήθεν «παραβιάζουν την Επέτειο του Πολυτεχνείου», ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων δηλώνει, ότι τα ιδιωτικά σχολεία:
τιμούν τις επετείους στην πραγματική, στην ιστορική και όχι στην φαντασιακή τους βάση. Δεν τις χρησιμοποιούν ως όχημα απλά για να χαθεί μάθημα, δεν υποτάσσονται στον ιδεολογικό καταναγκασμό και την ομοιομορφία του κεντρικού σχεδιασμού.
• δεν παραβιάζουν ούτε τη λογική ούτε την εμπιστοσύνη που οφείλουν στις οικογένειες των μαθητών τους : δεν ψάχνουν αφορμές να χαθεί εκπαιδευτικός χρόνος.
ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ που προβλέπουν εορτασμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας της 16ης Νοεμβρίου.
• διαμορφώνουν ελεύθερους,  σκεπτόμενους,  μη στρατευμένους μαθητές.
• έχουν καταθέσει δείγμα γραφής όταν στη διάρκεια της Χούντας προσλάμβαναν καθηγητές που διώκονταν από το καθεστώς.
• έχουν καταθέσει δείγμα γραφής κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου, όταν εκείνες τις κρίσιμες  μέρες του Νοέμβρη του 1973 δήλωσαν ως «παρόντες» μαθητές και καθηγητές που είχαν πάει να συμπαρασταθούν  στους  έγκλειστους φοιτητές προκειμένου  αυτοί να μην διωχθούν από την Ασφάλεια (ναι, πράγματι, κύριοι της ΟΙΕΛΕ, εκείνη την ημέρα κρύψαμε απουσίες).
Σήμερα, το 2018, η ΟΙΕΛΕ που κάνει μαθήματα Δημοκρατίας, διακινεί «λίστες αντιφρονούντων». Αλήθεια, ποιοί  διακινούσαν  τέτοιες  λίστες τη μαύρη επταετία 1967-1974;
»

Share.

Comments are closed.