ΚΙΝΑΛ: Όλοι ενωμένοι απέναντι στη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ

0

Η αποκάλυψη για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συγγενικών του προσώπων, δύο πρώην υπουργών, των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Βαγγέλη Μαλέσιου κ.ά., συντάραξε τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς κατάλαβαν πλέον όλοι, ως το τελευταίο στέλεχος της παράταξης, ότι «αυτοί εδώ, στην προσπάθειά τους να μείνουν στην εξουσία, είναι ικανοί να βουτήξουν όσο πιο βαθιά γίνεται στη λάσπη».
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η σκληρή καταδίκη από όλους της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να αγγίξει «τα άγια τοις αγίοις» της παράταξης και φυσικά η ολόθερμη συμπαράσταση που εκφράστηκε στο πρόσωπο τους εντός και εκτός Βουλής, από όλα τα στελέχη.
Όσο κι αν η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από έναν δικαστικό μανδύα και νίπτει τα χείρας της, είναι προφανές ότι η στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη αλλάζει άρδην το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, ως κίνηση και μόνο ρίχνει σκιές τις οποίες στην κυβέρνηση θεωρούν πως μπορούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά, σε μια εφαρμογή του «δόγματος Πολάκη». Η στοχοποίηση Σημίτη αποκαλύπτει στην πραγματικότητα πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να φτάσει στις κάλπες, επενδύοντας σε μια αποπνικτική πολιτική ατμόσφαιρα.\
Σχέδιο σπίλωσής του καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ
Το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) καταγγέλλει σχέδιο σπίλωσης από το ΣΥΡΙΖΑ και την καραμανλική Δεξιά σε βάρους του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ την επόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Σημίτη, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη.
Στον απόηχο της χθεσινής καταγγελίας της κ. Γεννηματά στη Βουλή και όλων των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ότι στοχοποίηση στο πρόσωπο του κ. Σημίτη συνιστά επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής, το επικοινωνιακό επιτελείο πέρασε στην αντεπίθεση.
«Τίποτα δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της καραμανλικής Δεξιάς εναντίον του Κινήματος Αλλαγής. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες ’89», υποστήριξαν ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας, Σταμάτης Μαλέλης, τονίζοντας ότι «στην κυβέρνηση πλανώνται πλάνην οικτρά αν πιστεύουν ότι θα καταλάβουν τον χώρο της Κεντροαριστεράς επειδή σε μία δύσκολη πολιτική συγκυρία τούς πήγε το κύμα».
Ταυτόχρονα, το επικοινωνιακό επιτελείο επέκρινε την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση που κρατάει, εξηγώντας ότι επιδεικνύουν ανοχή γιατί βολεύει την πόλωση του δικομματισμού και την προοπτική εξουσίας της ΝΔ.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη κατά τη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για ψέματα:
«Με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στην Δικαιοσύνη και θα σας πω το εξής: εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη Δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες και δεν δεχόμαστε να μας κουνάει κανένας το δάκτυλο. Γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε εσείς ήσασταν απέναντι. Και έρχεστε τώρα να κάνετε τους τιμητές. Εμείς ήμασταν αυτοί που ψηφίσαμε τους νόμους, εμείς ήμασταν αυτοί που διώξαμε από την παράταξή μας όλους όσοι υπήρχε υπόνοια εμπλοκής μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

Share.

Comments are closed.