Πανηγυρική δικαίωση του Ολυμπιακού  για τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου με την Παναχαϊκή

0

Απόλυτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, καθώς όπως έγινε γνωστό η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τους Ερυθρόλευκους με πρόστιμο 60.000 ευρώ. Δεν πέρασε η προσπάθεια για αφαίρεση βαθμών από την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η απόφαση λήφθηκε παμψηφεί. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, κάτι που έλεγαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξ αρχής τονίσει πως η προβοκατόρικη προσπάθεια για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δεν γίνονταν να περάσει και απέδειξαν με την υπερασπιστική τους γραμμή, αυτό που είδαν όλοι. Ότι μια προβοκάτσια προκάλεσε την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν και χρήση δακρυγόνων στην κερκίδα που βρίσκονταν και μικρά παιδιά. Όλοι άλλωστε θυμούνται τις εικόνες με τις οικογένειες ν’ αποχωρούν από τις εξέδρες του Σταδίου μετά την αναίτια χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την υπόθεση του Ολυμπιακού:
«ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος».

Share.

Comments are closed.