Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος από την έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας

0

Μεγάλη ένταση στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ιεραρχίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σαφώς ενοχλημένος. Κατά την αποχώρησή του δεν έκανε δηλώσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης Μεσσηνίας είχε τον λόγο και ασκούσε οξύτατη κριτική κατά του περιεχομένου της συμφωνίας με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και κατ’ επέκταση κατά του κ. Ιερώνυμου που την υπέγραψε αλλά και της ομάδας των Μητροπολιτών που την συνέταξε.
Η οξύτητα των λόγων του φέρεται να ήταν τέτοια που είχε σαν αποτέλεσμα ο Αρχιεπίσκοπος να του αφαιρέσει τον λόγο. Εξαιτίας αυτού, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αποχώρησε καταγγέλλοντας τυπικά τη διαδικασία.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που έχει εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή του στη συμφωνία Εκκλησίας – Κυβέρνησης. ότι ζήτησε τον λόγο  και δεν του επετράπη να μιλήσει και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στο διάλειμμα της συνεδρίασης, μετά και το επεισόδιο με τον Μεσσηνίας, συζητήθηκε έντονα αν υπάρχει η δυνατότητα ομιλίας και ελεύθερης παρέμβασης στα ζητήματα για τα οποία έχει συγκληθεί η Ιεραρχία. Μητροπολίτες εμφανίστηκαν δυσαρεστημένοι καθώς υπήρξε η αίσθηση ότι όποιος διατυπώνει επιφυλάξεις έπρεπε να είναι πολύ σύντομος στην τοποθέτησή του.
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι ο ένας πόλος, ο οποίος αμέσως μετά την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέβασε τους τόνους κατά του περιεχομένου της συμφωνίας και κυρίως κατά της ρύθμισης που αλλάζει τον τρόπο μισθοδοσίας και το εργασιακό καθεστώς των κληρικών.

Share.

Comments are closed.