Για όλα μίλησε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης στην ΕΡΤ και στον Δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη
Διαβάστε τα κύρια σημεία της συνέντευξης
Για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη
Διαπιστώνουμε ότι αντί η Δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή, μάλλον είναι μονόφθαλμη. Βλέπουμε μία πολύ μεγάλη εμμονή κάποιων «κύκλων», και όχι μόνο κυβερνητικών, να στοχεύουν το δικό μας πολιτικό χώρο, και αυτό βολεύει και τους μεν και τους δε.
Το λέμε σε κάθε τόνο: Διαφάνεια και Δικαιοσύνη για όλους και παντού χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Η Δικαιοσύνη, όμως, θα πρέπει να δείχνει την ίδια ευαισθησία και για άλλα αντίστοιχα θέματα, που δεν αφορούν το δικό μας πολιτικό χώρο. Όταν, για παράδειγμα, υπάρχουν καταγγελίες στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Ν. Κοτζιά για σοβαρότατες παραβιάσεις χρηματισμού της κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων και δεν έχει κινηθεί καμία εισαγγελική διαδικασία, δημιουργούνται ερωτηματικά από αυτή την άνιση αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης.
Η στοχοποίηση και η προσπάθεια σπίλωσης του πολιτικού μας χώρου, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, θα πάρει τη δική μας απάντηση και την απάντηση του ελληνικού λαού. Τους βολεύει να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, ως μία πολύ ωραία προεκλογική τακτική, αλλά τον ίδιο ζήλο να δείξουν και για να μας παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας.
Ο Κώστας Σημίτης είναι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσίασε ένα πολύ σοβαρό έργο για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους Έλληνες, με εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας. Και αυτό το έργο δε μπορεί να σπιλώνεται επειδή κάποιους τους βολεύει να βαδίσουν με αυτόν τον τρόπο προς τις εκλογές.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου 2009 – 2011 σήκωσε μόνη της το βάρος να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Μην μπερδεύουμε, λοιπόν, τον πυροσβέστη, που ήρθε να «σβήσει» την κρίση, με εκείνον που έφερε την κρίση στη χώρα, τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Σήμερα, όλοι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι παραδέχονται ότι οι επιλογές μας τότε ήταν μονόδρομος. Τότε βέβαια στήνανε τα Ζάππεια οι μεν και τις πλατείες οι δε.
Για την περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου:
Ο κ. Παπαντωνίου από το 2007 έχει τεθεί εκτός κόμματος, πριν ξεκινήσει καν ο έλεγχος. Και να τονισθεί πως με δικό μας νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου του 09-11, αυτή τη στιγμή ελέγχεται ο κ. Παπαντωνίου.
Για τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι το «βαρίδι της αριστεράς»:
Σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι όταν συγκυβερνάς συνειδητά με τον Καμμένο, όταν υπηρετείς την πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, της δημαγωγίας, των καθεστωτικών παρεμβάσεων στα Μέσα Ενημέρωσης και τη Δικαιοσύνη, την αποθέωση του κρατισμού, την εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, και ένα ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που κρατάει δέσμια τη χώρα χωρίς καμία προοπτική και πραγματική ελπίδα. Αυτή η πολιτική και όταν συγκυβερνάς συνειδητά με τον Καμμένο, τότε δε μπορείς να αυτοχαρακτηρίζεσαι ως σοσιαλδημοκράτης.
Για τη ΝΔ:
Αντίστοιχα όμως και η ΝΔ, που δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε στην κρίση, ή για την αντιπολίτευση Σαμαρά, που ακόμα και σήμερα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει ίχνος πρότασης για το πώς μπορούμε να δομήσουμε ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος για την ανακούφιση αυτών που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση, των χαμηλών και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, των κοινωνικά αδύναμων. Αυτό είναι το σημείο της ουσιαστικής μας ιδεολογικής διαφοροποίησης από τη ΝΔ.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:
Έχουμε το δικό μας προγραμματικό σχέδιο, που για εμάς είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Το καταθέτουμε και ζητάμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ζητάμε τη δύναμη για να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Εάν την έχουμε, θα συζητήσουμε με όποιον το επιθυμεί, στη βάση αυτού του σχεδίου και όχι άλλων πολιτικών για οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας.
Θέλουμε να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα και για εμάς, μόνο στη βάση ενός ισχυρού προοδευτικού πολιτικού σχεδίου θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση.Κυβέρνηση που θα γίνει με όρους αριθμητικούς του τύπου «έχω 100 δώσε μου 51 και έλα να μοιράσουμε τα Υπουργεία», θα είναι ανίσχυρη και απλά θα αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα. Εμείς μέρος αυτής δεν πρόκειται να γίνουμε. Εάν δεν έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δικό μας πρόγραμμα, δε θα συζητήσουμε για οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία.