ΕΛΜΕ Εύβοιας: Ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του ΔΔΕ Εύβοιας στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ

0

Οι καθηγητές της ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλουν τον Διευθυντή ΔΕ  Ν. Ευβοίας, Δ. Κυριτσόπουλο για ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση, εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ, Χαράς Νίκα, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018..

Διαβάστε την ανακοίνωση καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας:
«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας καταγγέλλει την απρόκλητα ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας,  Δ. Κυριτσόπουλου, εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ, Χαράς Νίκα, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Τη συγκεκριμένη μέρα, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσήλθε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, προκειμένου να υπογράψει τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των υπηρεσιακών εκλογών, όπως προβλέπεται από το ΠΔ1/2003 (άρθ.23 παρ.3), και να παραλάβει αντίγραφα αυτών, όπως δικαιούται και όπως είχε αιτηθεί με την με αριθμό 8358/29-10-2018 αίτησή της, που ήταν και η προθεσμία για την σύνταξη των πινάκων και την αποστολή τους στις εφορευτικές επιτροπές (Φ.350/63/145388 /E3/6-9-2018).
Ο Προϊστάμενος, μετά από επανειλημμένες υπεκφυγές και κωλυσιεργίες αφού αρχικά καταφέρθηκε με χυδαίες εκφράσεις, που προσβάλλουν το κύρος της υπηρεσίας και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, στη συνέχεια άσκησε λεκτική και σωματική βία στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ,  στην προσπάθειά του να την βγάλει έξω από το γραφείο του. Δεν είναι η πρώτη  φορά που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Εύβοιας προβαίνει σε τέτοιες ανάρμοστες ενέργειες, υβρίζοντας συναδέλφους και απειλώντας ασύστολα. Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει πριν ενάμιση χρόνο περίπου, στις 21 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, γονέων και  μαθητών ΑΜΕΑ, για θέματα Ειδικής Αγωγής,  όπου ο Προϊστάμενος  κάλεσε την Αστυνομία!
Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, που σκοπό έχει την προώθηση και προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών θεσμών, την προώθηση της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση την προσπάθεια που επιχειρείται εδώ και καιρό από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβαθμίσει το ρόλο του σωματείου, να περιορίσει τη δράση του και να πλήξει τα  νόμιμα εκλεγμένα μέλη του.
Καλούμε όλα τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας,  όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας, τους συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους βουλευτές Εύβοιας, τις Γυναικείες Οργανώσεις, και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να καταδικάσουν την ανάρμοστη, αντιθεσμική και αντιδημοκρατική  συμπεριφορά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Χ. Δημητρίου και  τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου να προστατεύσουν το κύρος της υπηρεσίας, τη λειτουργία των θεσμών, την αξιοπρέπεια και το κύρος των εκπαιδευτικών. 
Χαλκίδα 13/11/2018
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας
»

Η απάντηση του κ. Κυριτσόπουλου
Ο Διευθυντής ΔΕ Ευβοίας κ Κυριτσόπουλος, διέψευσε τους ισχυρισμούς της ΕΛΜΕ περί σωματικής βίας από μέρος του στην πρόεδρο την ΕΛΜΕ και τόνισε ότι:
«Πρόκειται για άλλη μια απόπειρα της προέδρου της ΕΛΜΕ να δημιουργήσει θόρυβο για να μειώσει το προφίλ και το έργο της Διεύθυνσης ΔΕ Ευβοίας» αναφέρει ο κ.Κυριτσόπουλος και συνεχίζει ότι «η κ. Νίκα μπήκε αυθαίρετα στο γραφείο μου, ενώ ο ίδιος διεκπεραίωνα εργασία. Στις ευγενική έκκληση, από μέρος μου να αποχωρήσει από το γραφείο λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας η κ. Νίκα αρνήθηκε. Μου δήλωσε ότι δεν θα έφευγε από το γραφείο εάν δεν της έδινα το κατάλογο των εκλογέων. Της απάντησα ότι θα πρέπει να καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία το σχετικό πρακτικό της ΕΛΜΕ, προκειμένου από εκεί να παραλάβει τον κατάλογο. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ συνέχισε να επιμένει και της άνοιξα την πόρτα για να περάσει έξω. Το γραφείο μου παραμένει  ανοικτό σε όλους τους  συναδέλφους και γονείς».

Share.

Comments are closed.