CNBC: Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για την εμπορική πολιτική της Ουάσινγκτον

0

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το πώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους του στο εσωτερικό της χώρας, αλλά τα αποτελέσματα ίσως να μην σημαίνουν τόσα πολλά για τις εμπορικές πολιτικές της χώρας, σημειώνεται σε ανάλυση του δικτύου CNBC.
Πηγή: CNBC
Η πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ δεν αναμένεται να παρεκκλίνει δραστικά από τη σημερινή της πορεία παρόλο που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν αναλυτές.
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες για τον Τραμπ σε διάφορους τομείς, όπως οι αμυντικές δαπάνες. Σε ό,τι αφορά όμως την εμπορική πολιτική, ο Τραμπ έχει την εκτελεστική εξουσία και μπορεί να καθορίζει τους όρους ανεξάρτητα από το εάν το Κογκρέσο είναι μοιρασμένο ή όχι.
Αυτό οφείλεται στο ότι το «Κογκρέσο δεν έχει μεγάλη δυνατότητα να ελέγξει την εμπορική πολιτική», έγραψαν πρόσφατα σε σημείωμά τους αναλυτές στην RBC Capital Markets. Αντίθετα, «το Οβάλ Γραφείο έχει εκτεταμένες εξουσίες για να ενεργεί μονομερώς», κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος πιθανόν «να συνεχίζει να προωθεί την εμπορική του ατζέντα», σύμφωνα με τους αναλυτές.

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση του CNBC για το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ

Share.

Comments are closed.