Ασαφές αν θα παραδοθεί σήμερα η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του

0

Παρ’ ότι τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν την πληροφορία ότι σήμερα θα παραδοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένειά του, όμως ο δικηγόρος της οικογένειας αναφέρει ότι ακόμα δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση.
«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να διαπιστωθεί αν θα δοθεί ή όχι η σορός», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι η οικογένεια δεν έχει κάποια σχετική ενημέρωση για παράδοση της σορού σήμερα.
Άλλωστε, όπως είπε ο ίδιος, η έρευνα των αλβανικών Αρχών ολοκληρώθηκε μετά την άρνηση της πρώην συζύγου του Κατσίφα να καταθέσει, καθώς δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας.
Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ο ίδιος, η έρευνα διεξάγεται από τις αλβανικές Αρχές και κανένας δεν μπορεί να επέμβει σε αυτήν.
Ο πατέρας του Κατσίφα, είχε ζητήσει να παραλάβει τη σορό του τρεις μέρες μετά το θάνατο και αφού παραιτήθηκε πρώτα από την παράλληλη πραγματογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή. Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία φέρεται να εξέδωσε την θετική απάντησή της χθες.

Ερμιόνη Κατσίφα: Δεν μας δίνουν τη σορό του, θέλουμε να τον κλάψουμε
Την απόγνωση της οικογένειας του Κώστα Κατσίφα για το γεγονός πως δεν έχει ταφεί ακόμα ο νεκρός, εξέφρασε η αδελφή του, Ερμιόνη και χαρακτήρισε προσχεδιασμένο το θάνατο του Κώστα Κατσίφα. «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες», είπε μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Κατηγόρησε τις αλβανικές αρχές ότι κρατούν την οικογένεια στο σκοτάδι σε σχέση με την πορεία της υπόθεσης και πως ο αδελφός της δεν έχει ακόμα ταφεί, λόγω δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.
«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει», είπε σχετικά και συμπλήρωσε «οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;», είπε η κ. Κατσίφα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην έφοδο που έκαναν οι κομάντος της αλβανικής αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της μητέρας της, όταν μπήκαν μέσα και της ζήτησαν να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει. «Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της «δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», ενώ όπως είπε, δεν είχε τέτοιο όπλο.

Διεθνοποίηση του θέματος
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, έτερος δικηγόρος της οικογένειας, καθώς και η Κύπρια ευρωβουλευτής, Ελένη Θεοχάρους, έθεσαν ως ξεκάθαρο στόχο τους τη διεθνοποίηση του ζητήματος, ενώ ο πρώτος στάθηκε στην πρωτοφανή κίνηση των αλβανικών Αρχών να σχηματιστεί δικογραφία κατά του ήδη νεκρού Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Share.

Comments are closed.