Ξεκίνησε το συνέδριο του Ποταμιού όπου ο Σταύρος ξεκαθάρισε την αυτόνομη πορεία του

0

Το μέλλον του Ποταμιού βρίσκεται στο επίκεντρο του 3ου συνεδρίου του κόμματος που ξεκίνησε σήμερα με την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη. 
«Θέλω την Ελλάδα αλλιώς. Και αυτό το αλλιώς, θέλω σήμερα να σας περιγράψω» τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης, διακηρύσσοντας την αυτόνομη πορεία του κόμματος με στόχο να συμβάλλει και να επικρατήσει ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός και η σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας απέναντι στον λαϊκισμό.
O κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεν μπορεί να δώσει λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετή η κυβερνητική αλλαγή για να εξασφαλιστεί η πορεία της Ελλάδας προς το αύριο.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε  επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα που έχουν ασκήσει εξουσία στο παρελθόν, ενώ αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το Ποτάμι για μια μελλοντική κυβερνητική συνεργασία. 
«Χωρίς δυνατό Ποτάμι οι μετεκλογικές λύσεις θα είναι συντηρητικές και στείρες» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιμένοντας στην άποψη ότι απαιτείται οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν την ευθύνη τους ο κ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να δεσμευθούν από τώρα σε συναινετική εκλογή Προέδρου ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα ξανά σε εκλογές το 2020.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού διατύπωσε πέντε σημαντικά πολιτικά θέματα με τα οποία θα γίνει τομή με το παρελθόν και θα αποτελέσουν τη βάση αυτής της συμμαχίας της προοδευτικής Ελλάδας. Πρόκειται για:

  1. Αποκομματικοποίηση του κράτους.
  2. Σεβασμός όλων των σύγχρονων ατομικών δικαιωμάτων με ειδική μνεία στην καύση των νεκρών αλλά και στο παράδειγμα του Καναδά για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.
  3. Όλες οι αποφάσεις κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης πρέπει να έχουν ως βάση την προστασία του περιβάλλοντος.
  4. Διαγενεακή Δικαιοσύνη.
  5. Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία.

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε επιβεβλημένη λύση τη συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ανέλαβε με αυτοκριτική διάθεση την ευθύνη για την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. «Δεν ήταν λάθος η ιδέα συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής. Ήταν δικό μου λάθος γιατί ήλπιζα ότι μπορούσαν να συνυπάρξουν όλες οι απόψεις. Γρήγορα διαπίστωσα ότι κάποιοι είχαν στο νου του τους την ηγεμονία κι αποχωρήσαμε», ανέφερε.
Το συνέδριο του Ποταμιού ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από την καμπάνια των προηγούμενων εβδομάδων με τα «θέλω» των πολιτών για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Δείτε την κεντρική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκης στο 3o Συνέδριο του Ποταμιού

Δείτε φωτογραφικό υλικό του www.fourtounis.gr από το συνέδριο

Share.

Comments are closed.