Εξελίξεις στην ΕΡΤ: «Ξηλώνουν» άρον-άρον τη διοίκηση

0

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της ΕΡΤ ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λ. Κρέτσος ζήτησε τις παραιτήσεις του διευθύνοντος  συμβούλου  Bασίλη Κωστόπουλου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού.  Σημειώνεται ότι η δημόσια αντιπαράθεση για τη λειτουργία της ΕΡΤ είναι πολύ έντονη ενώ δεν έλειψαν και τα πυρά από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές της διοίκησης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Φίλης είχε βάλλει κατά της ΕΡΤ σημειώνοντας ότι κυβερνάται από παραδιοίκηση και ιδιοτελή συμφέροντα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για υπονόμευση της ΕΡΤ εκ των έσω ενώ την ίδια ώρα ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ κατήγγειλαν τη διοίκηση της ΕΡΤ για εξοστρακισμούς ικανών, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και περιθωριοποίηση των δημοσιογράφων.
Την τραγική κατάσταση στην ΕΡΤ έχει περιγράψει με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος, Σπύρος Κρίμπαλης.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είπε: «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».΅
Σκληρή ανακοίνωση από ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, με σκληρή ανακοίνωση τα σωματεία της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ επιτέθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλο, για την τοποθέτηση μη δημοσιογράφων σε θέσεις προϊσταμένων των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορίστηκαν επικεφαλής των σταθμών μουσικοί παραγωγοί, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ακόμη και ένας τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ οι επικεφαλής δημοσιογράφοι στο σύνολο των 19 σταθμών είναι μόλις πέντε.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία σημειώνουν ότι η διοίκηση της ΕΡΤ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη με αυτές τις επιλογές  που  δεν διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την απόκρουση φαινομένων αδιαφάνειας. Τονίζουν επίσης ότι με έωλες και σκιώδεις διαδικασίες, με «συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών και –κυρίως- έλλειψη στρατηγικού οράματος για την ΕΡΤ, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα παραδοθεί σταδιακά  στην  απίσχνανση και τελικά απαξίωση  του ρόλου της.

Share.

Comments are closed.