Τι σκέφτονται στη ΝΔ για το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου

0

Η κατάργηση του θεσμού του Σχολικού Συμβούλου και οι πρόσφατες επιλογές των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν απασχολήσει τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την τομεάρχη παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Πάντως στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, εφόσον γίνει Κυβέρνηση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, είναι να μην επαναφέρει το θεσμό του Σχολικού Συμβούλου με τη μορφή που λειτουργούσε, γιατί στη ΝΔ παραδέχονται ότι ο θεσμός του Σχολικού Συμβούλου είχε  πολλές αδυναμίες και δεν είχε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε για την εκπαίδευση.
Βέβαιο είναι ότι θα καταργηθεί ο θεσμός του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου με τη σημερινή του μορφή, γιατί στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι ο θεσμός αυτός είναι άκρως αναποτελεσματικός.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που έχουν ήδη επιλεγεί στις θέσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου δεν γίνεται γνωστό πια θα είναι η τύχη τους
Εκείνο που είναι βέβαιο είναι υπάρχει ήδη απόφαση για ένα όργανο, αντίστοιχο του παλιού Σχολικού Συμβούλου (σ.σ. δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πως ακριβώς θα λέγεται), το οποίο θα είναι αναβαθμισμένο με συγκεκριμένα καθήκοντα και φυσικά με λογοδοσία για το καθημερινό τους έργο.

Share.

Comments are closed.