Παύλος Γερουλάνος: Η Αθήνα αυτή τη στιγμή χάνει πολλούς επιχειρηματίες, που φεύγουν μακριά από το κέντρο της πόλης

0

Συνέντευξη στο OPEN TV στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» στους δημοσιογράφους Γιάννη Σαραντάκο και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, παραχώρησε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.
Όπως επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος: «Η Αθήνα αυτή τη στιγμή χάνει πολλούς επιχειρηματίες που φεύγουν μακριά από το κέντρο της πόλης και είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνουμε μια προσπάθεια για την Αθήνα και να την κάνουμε όλοι μαζί, από κάτω προς τα πάνω. Να την κάνουμε με τους πολίτες της πόλης. Και γι’ αυτό θεώρησα ότι μια υποψηφιότητα η οποία θα δουλέψει στη βάση γειτονιά-γειτονιά, είναι μια υποψηφιότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή».
Ο πρώην υπουργός, τόνισε στην συνέχεια, ότι: «Πιστεύω ότι ο Δήμος είναι μια τεράστια ευκαιρία, τώρα με την απλή αναλογική, να αλλάξουμε τον τρόπο που ο πολίτης συνδέεται με την πολιτική. Με τη συνεργασία που θα επιβληθεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι υποχρέωση όλων μας, όσοι συμμετέχουμε, πραγματικά να είμαστε σε επαφή με τον πολίτη και να ανταποκρινόμαστε στα προβλήματά του πολύ πιο γρήγορα από ότι έκανε η εξουσία μέχρι τώρα».
Έπειτα, πρόσθεσε, πως: «Στο παρελθόν τι ήταν η πολιτική; Έλεγες, «κερδίζω τις εκλογές, άρα η εξουσία μου ανήκει, άρα κάνω ό,τι θέλω». Αυτή είναι μια νοοτροπία που οι περισσότεροι παλιοί πολιτικοί την έχουν και είναι μια εντελώς λάθος νοοτροπία. Ειδικά στο επίπεδο του δήμου, είναι ανάγκη να συνεργαστείς με τους υπολοίπους για να λύσεις τα προβλήματα της πόλης που είναι απτά. Όπου πάμε, μας λένε για το αίσθημα ανασφάλειας, την αίσθηση εγκατάλειψης, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν συνεργάζονται για να λύνουν προβλήματα, αλλά λειτουργούν λίγο σαν το κεντρικό κράτος. Αυτά τα πράγματα έχεις κάθε ευκαιρία να τα αλλάξεις στο επίπεδο του Δήμου και να δείξεις ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης από αυτό που βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας, το οποίο είναι απαράδεκτο πια. Έχει φτάσει στα όριά του».
Τέλος, ο κ. Γερουλάνος, υπογράμμισε, πως: «Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει εμένα είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τη γειτονιά και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι οι μικρές διορθώσεις σε κάθε γειτονιά μπορεί να έχουν πάρα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Και να σας πω ένα παράδειγμα. Σβήνει ένα φως σε μια γειτονιά, συνήθως κάτω από εκεί που υπάρχει το σκοτάδι μαζεύεται η ανομία, μαζεύεται το εμπόριο ναρκωτικών, μαζεύονται όλα τα κακά στοιχεία που βλέπουμε στην πόλη. Καμία φορά η λύση είναι τόσο απλή. Αλλά για να την εφαρμόσεις πρέπει να έχεις ένα δίκτυο μέσα στην πόλη το οποίο πολύ γρήγορα να σε ενημερώνει. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής

Share.

Comments are closed.