Οι «τροχονόμοι» του ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπαν τις μίζες του Γιάννου και του Ακη να περνούν και δεν μίλησαν ποτέ

0

Είναι όλοι τους πρώην σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν ότι δεν βλέπουν τώρα ή απλά κουνάνε το δάκτυλο ξεχνώντας ότι την εποχή των σκανδάλων υπηρετούσαν και το κόμμα των σκανδάλων 
Όλοι γνωρίζουμε τη φωτο με τα τρία πιθηκάκια που κλείνουν τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Σε μια ένδειξη μη ανάληψης ευθύνης για οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, δεν βλέπουν, δεν ακούνε και δεν μιλάνε.
Είναι ο σύγχρονος στρουθοκαμηλισμός τον οποίον η κυβέρνηση υιοθετεί κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα. Ακόμη και στην περίπτωση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου, ακόμη και στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο, τι να πουν ορισμένοι από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ;
Προτιμούν να μη μιλάνε, να μην ακούνε και βεβαίως να κάνουν ότι δεν βλέπουν.
Είναι ενδεικτικό ότι ο Χρήστος Σπίρτζης δεν άκουσε τίποτα από όσα ειπώθηκαν μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό είναι η ίδια στάση που εφαρμόζουν πολλοί και στην περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο λόγος απλός: Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είναι… πρώην ΠΑΣΟΚ και είναι εδώ ενωμένος, δυνατός να κατηγορεί τον Γιάννο για τις μίζες που πήρε.

Μια σειρά από σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, βλέπουν σήμερα τον άλλοτε σύντροφό τους με τα «βραχιολάκια» και παίζουν το παιχνίδι των πιθήκων. Δεν κοιτάνε, δεν μιλάνε, δεν ακούνε. Λες και με τον Γιάννο ή τον Ακη ή τον Μαντέλη δεν γνωρίστηκαν ποτέ.
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο 14 χρόνια από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ  εγκατέλειψε την εξουσία. Αυτό δεν είναι δα και καμιά τεράστια περίοδος από τότε που τα περισσότερα από τα πρώην «πράσινα» στελέχη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενεργοί πολιτικά, ήταν σε κομματικές θέσεις, ίσως και σε κυβερνητικές.
Γνώριζαν πολύ καλά τον Γιάννο και άκουγαν τις φήμες για τις μίζες που «σφύριζαν» πάνω από τα κεφάλια τους.
Όπως ήξεραν καλά και για τα απίστευτα κονδύλια που φαγώθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι ίδιοι που τώρα κουνάνε το δάχτυλο στον Γιάννο που «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», ήταν εκεί και φυσικά γνώριζαν από πρώτο χέρι ό,τι γινόταν τότε και κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Εκτός κι αν ο καθρέφτης του ΣΥΡΙΖΑ τους βγάζει όλους άμεμπτους, ηθικούς και χωρίς καμιά εμπλοκή στα σκάνδαλα της εποχής ΠΑΣΟΚ.
Μια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε πρόσφατα για τη… συνιστώσα ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της Αριστεράς κι απάντησε ότι εκεί πήγαν οι ηθικοί και οι ανήθικοι έμειναν πίσω. Άποψη που είναι για γέλια
Ακόμη κι έτσι να είναι, όλοι αυτοί οι ηθικοί που μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου τι ήταν όλα τα χρόνια που οι μίζες έπεφταν σαν οβίδες στο υπουργείο Αμυνας; «Τροχονόμοι» της διαπλοκής ήταν, που δεν άκουγαν, δεν έβλεπαν, δεν μιλούσαν.
Είναι δυνατό να ξεχάσει κανείς ότι στους παραπάνω ήταν ο Νίκος Κοτζιάς, ο Νίκος Τόσκας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Λούκα Κατσέλη, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, η Γεωργία Γιαννιά, ο Γιάννης Μυλόπουλος και φυσικά ο πρώτος σε σταυρούς στη νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πολιτικός φίλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Οι «μωρές παρθένες» του ΠΑΣΟΚ, που έγιναν εν μια νυχτί ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μιλάνε τώρα για κάθαρση. Αιδώς!!!

Share.

Comments are closed.