Μία ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές του Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, στο ιστορικό φρούριο Κάιτ Μπέι

0

Μία ιδιαίτερα εποικοδομητική και διδακτική επίσκεψη, και μάλιστα με χορηγία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Τοσίτσαιου – Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας της ΕΚΑ, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στο ιστορικό Φρούριο Qaytbay.
Οι μαθητές αφού έφτασαν στο φρούριο, ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια του σχολείου κα Αγγελική Τσιαδήμη για την ιστορικότητα του χώρου από αρχαιοτάτων χρόνων.
Παράλληλα, ανέπτυξαν μια μικρή διαλογική συζήτηση για το Φάρο της Αλεξάνδρειας, που αποτέλεσε ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Συζήτησαν επίσης για τους σαρακηνούς κουρσάρους που απείλησαν στο παρελθόν την Αλεξάνδρεια και την οχυρωματική θέση του φρουρίου Qaytbay.
Μετά την ξενάγηση, τους περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, καθώς υποδύθηκαν τους ρόλους των πάλαι ποτέ κατοίκων του Φρουρίου, και μάλιστα προέβησαν σε «συνέλευση αξιωματικών του σουλτάνου» προκειμένου να… απωθήσουν τον Οθωμανικό στόλο που ερχόταν απειλητικά προς αυτούς!!…
Η διδακτική επίσκεψη κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και ακολούθησε ένα υπέροχο γεύμα στον ΕΝΟΑ, τον Ελληνικό μας Ναυτικό Όμιλο, το ομορφότερο ελληνικό «μπαλκόνι» στην Αλεξάνδρεια.

Share.

Comments are closed.