Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα

0

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Άρτα, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Πατρών, συλλαμβάνοντας 11 άτομα, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 25 έως και 72 ετών. Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη οκτώ, ηλικίας από 25 μέχρι και 49 ετών.
Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε έπειτα από τη αξιοποίηση στοιχειών που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Έτσι με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις στην Πάτρα, στο Αίγιο και στην Άρτα, όπου έγιναν οι συλλήψεις, ενώ έπειτα από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα κιλό και 353 γραμμάρια ηρωίνης, 85 γραμμάρια κάνναβης, 25 γραμμάρια κοκαΐνης και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Κατασχέθηκαν (1.353) γραμμάρια ηρωίνης, (85) γραμμάρια κάνναβης, (25) γραμμάρια κοκαΐνης και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
Εξακριβώθηκαν (500) αγοραπωλησίες ναρκωτικών τους τελευταίους δέκα μήνες
Οι ποσότητες των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν συνολικά είναι (9,4) κιλά ηρωίνης(2,9) κιλά κάνναβης και (55) γραμμάρια κοκαΐνηςσυνολικής αξίας τουλάχιστον (132.000) ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχηγός της σπείρας ήταν ένας 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είναι έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, με υπαρχηγό τον 44χρονο αδερφό του, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.
Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της σπείρας, τα υπόλοιπα 17 μέλη της είχαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις διακριτούς ρόλους, δηλαδή του διαχειριστή, του μεταφορέα και του διακινητή.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών παρουσία δικαστικού λειτουργού οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • (1.353) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (85) γραμμάρια κάνναβης,
  • (25) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
  • (12) κινητά τηλέφωνα και
  • 3165 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Share.

Comments are closed.