Φώφη Γεννηματά: Η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με όλα όσα ειπώθηκαν για τα μυστικά κονδύλια  από τους Κοτζιά Καμμένο

0

Στην έρευνα κατά του iefimerida.gr με αφορμή τα μυστικά κονδύλια αναφέρθηκε και πάλι σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάνοντας λόγο για επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και εκφράζοντας την ελπίδα η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα και με όλα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά των υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο
«Ζητήσαμε να μάθουμε αν όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι πρωτοφανές ο ένας υπουργός να κατηγορεί τον άλλον «για κακοδιαχείριση» και «βρώμικα χέρια» Αν πράγματι ειπώθηκαν, τότε αναρωτιέμαι: τι φοβάται ο πρωθυπουργός και δεν παίρνει θέση;
Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι επέλεξε τον κ. Καμμένο. Αν ο κ. Καμμένος έλεγε αλήθειες τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τον κ. Κοτζιά και την κυβέρνηση. Αν έλεγε ψέματα τότε κακώς συνέχισε να κυβερνά μαζί με τον εταίρο του.
Ένας προκλητικός συνεταιρισμός εξουσίας που τα «καταπίνει» όλα για να παραμείνει στην καρέκλα του. Το πιο εντυπωσιακό απ όλα είναι όλα αυτά έχουν έρθει στο φως της Δημοσιότητας και ξαφνικά κατηγορείται ο Τύπος και επιχειρείται η φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων γιατί αυτά που οι ίδιοι οι υπουργοί συζητούν δημόσια τα κάνουν αντικείμενο ρεπορτάζ. Θέλω να πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη που ασχολήθηκε με το ζήτημα, θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα και με όλα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά των υπουργών
». 

Ακόμη, η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στη διγλωσσία της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την εξασφάλιση της πλειοψηφίας από τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντας τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών «κυνική». 
«Το πρώτο μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται με την κυβέρνηση. Υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο; Και ποιο είναι το μήνυμά της σήμερα; Ο μεν πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Ζάεφ. Από την άλλη ο συγκυβερνήτης, ο ακροδεξιός συγκυβερνήτης, μιλά για δωροδοκίες που έγιναν με τη συνέργεια Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σόρος, Κοτζιά και μυστικών κονδυλίων της Ελλάδας. Και απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση ο πρωθυπουργός παρακολουθεί χωρίς να παίρνει θέση, χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι δίγλωσση, είναι κυνική. Επιτέλους να τελειώνουμε με τα νταραβέρια της εξουσίας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά. 
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μάλιστα, στη συνέχεια είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμφωνία των Πρεσπών κράτησε ζωντανή τη φλόγα του αλυτρωτισμού στη γειτονιά μας και έκανε λόγο για «μεγάλη διπλωματική ήττα».
«Ο δυτικός κόσμος θέλει συμφωνία και ανέλαβε πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Το περιεχόμενο όμως της συμφωνίας δεν είναι δουλειά της Αμερικής ούτε της ΕΕ. Είναι δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Μέσα σε αυτή την εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία για να φτάσει η κυβέρνηση σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα έλυνε οριστικά τα προβλήματα με τη γειτονική χώρα, τι έκανε ο κ. Τσίπρας; Επέλεξε να δώσει ταυτότητα στα Σκόπια, τη μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα. Σε μια εποχή γεωστρατηγικών ανακατατάξεων και «ψυχρών» σχέσεων μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας και με την Ευρώπη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της με την άνοδο της ακροδεξιάς παντού, κρατιέται ζωντανή η φλόγα του αλυτρωτισμού στη γειτονιά μας με ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά. Αυτό το θεωρώ μια μεγάλη διπλωματική ήττα. Αν ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας να δοθεί εθνικότητα και γλώσσα στα Σκόπια δεν θα είχε γίνει χρόνια νωρίτερα από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη; Δεν το έπραξαν γιατί γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν ήταν υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Δεν λύνει προβλήματα του παρελθόντος αυτή η συμφωνία, αλλά ανοίγει καινούργια», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε:  «Ο κ. Τσίπρας δεν τήρησε την εθνική γραμμή, γιατί η εθνική γραμμή έλεγε erga omnes. Εδώ δεν υπάρχει erga omnes έχουμε μια χώρα που λέγεται Βόρεια Μακεδονία και έχουμε τους κατοίκους που λέγονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική. Erga omnes σημαίνει ότι και οι κάτοικοι πρέπει να λέγονται Βόρειο-Μακεδόνες και η γλώσσα τους αντίστοιχα. Και είχαμε κατ’ επανάληψη ζητήσει να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να ξαναμιλήσουμε – είχα ζητήσει να είναι παρόντες και όλοι οι υπουργοί που χειρίστηκαν το θέμα – και να συμφωνήσουμε τι σημαίνει εθνική γραμμή. Αν ο κ Τσίπρας είχε αξιοποιήσει τη συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό και είχαμε διαμορφώσει από κοινού το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης τότε η χώρα μας θα είχε ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα και δεν θα έφτανε σε αυτή τη συμφωνία. Χάθηκε μια πολύτιμη ευκαιρία».
Η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του ως προς το σκοπιανό. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει 100 στάσεις στο ζήτημα των Σκοπίων. Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναφερθεί στις ευθύνες της ΝΔ, γιατί από εκεί ξεκινά το πρόβλημα με τα Σκόπια και αυτό ήρθε να διορθώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία, τα λάθη στους χειρισμούς της κυβέρνησης της Δεξιάς της ΝΔ. Λάθη διαχρονικά και επαναλαμβανόμενα». 
Τέλος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι δεν είναι κοντά ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό, ριζικά διαφορετικό. Θέλουμε μια άλλη αντίληψη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Ζητούμε δύναμη από τον ελληνικό λαό για να είμαστε ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Για να αλλάξουμε επιτελούς σελίδα. Είμαστε με τους Έλληνες που δημιουργούν, που παράγουν, που πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουμε καλύτερα. Είμαι με αυτούς που παλεύουν να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω και να μην φύγουν άλλα. Αυτός είναι εθνικός στόχος. Να τελειώσουμε με τα αδιέξοδα που μας κρατούν στη μιζέρια και τη φτώχεια», εξήγησε. 

Share.

Comments are closed.