Ένωση Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Πολάκη: Πάψτε να επεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και σεβαστείτε την ανεξαρτησία της

0

Με αφορμή της πρόσφατες αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή, σε υψηλούς τόνους μάλιστα, της εκφράζει, «τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».
Επιπλέον  η Ένωση καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, «να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».
Επίσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της «για το γεγονός» ότι «η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων:
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                          «Αριθμ.Πρωτ.: 134/18-10-2018 
      Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή  της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.
Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,
Να παύσουν  εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση  απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες  λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων  τους και
Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  ανεξαρτησία της  που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος.
                    Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
                                Ο Πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας  

                    Ελευθέριος Μιχαηλίδης                                Κέλλυ Θεολογίτου
                          Εισαγγελέας Εφετών                            Εισαγγελέας Πρωτοδικών
»

Share.

Comments are closed.