Ένταση στη Φιλοσοφική – Δεν αποχωρεί ο Ρουβίκωνας

0

Ένταση επικρατεί εδώ και ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την προσπάθεια καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων να εμποδίσουν μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το εκεί «γραφείο» τους. Ο Ρουβίκωνας εμφανίστηκε στις 10 το πρωί για να ανοίξει το «γραφείο» στη Σχολή, όπως είχε προαναγγείλει. Ωστόσο εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με μία έκπληξη. Πανεπιστημιακοί και διοικητικοί υπάλληλοι είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να περάσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Οι καθηγητές έπιασαν στον ύπνο του φοιτητές και τον Ρουβίκωνα
Η Μαρίζα Φουντοπούλου καθηγήτρια ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Τμήματος Φιλοσοφίας μίλησε στο ΣΚΑΪ και είπε πως υπάρχει ένταση στη Φιλοσοφική.

Η ίδια είπε πως με απόφαση της Κοσμητείας καθηγητές και το προσωπικό της σχολής σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να μην μπορέσουν να μπουν μέσα στα γραφεία τα μέλη του Ρουβίκωνα. Ωστόσο κάποια στιγμή έφτασαν στο σημείο φοιτητές της σχολής, οι οποίοι δήλωσαν μέλη του Ρουβίκωνα και προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα και να εισέλθουν στο χώρο. Τότε επικράτησε ένταση. 
«Είναι δύσκολη η κατάσταση γιατί το πρωί με απόφαση κοσμητείας φτιάχτηκε μία ανθρώπινη αλυσίδα στο γραφείο στο οποίο είχε εισέλθει η ομάδα του Ρουβίκωνα από το προσωπικό της σχολής καθηγητές και μέλη ΔΕΠ
Αυτοί που ήρθαν για να σπάσουν την αλυσίδα είναι φοιτητές της Σχολής, αλλά όπως είπαν ανήκουν στον Ρουβίκωνα. Δεν ήταν εξωπανεπιστημιακοί. 
Υπάρχει μεγάλη ένταση, κάποια σπρωξίματα. Είναι πολύ λυπηρό να φτάνουμε σε μία εικόνα αντιπαράθεσης των δασκάλων με τους μαθητές. Φτάσαμε εδώ επειδή ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τα πανεπιστήμια, τα οποία πάντα τα θεωρούσαμε ως κάτι δευτερεύον και τα αφήσαμε να πηγαίνουν με τον νόμο της αδράνειας.

Υπήρξε μία λεκτική επίθεση, μία προσπάθεια να μπουν στο χώρο, κάποια μικρά σπρωξίματα και επιμονή και από τις δύο πλευρές».

Τελικά η Κοσμητεία έδιωξε τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή
Το γραφείο 516 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών που είχε καταλάβει ο Ρουβίκωνας είναι και πάλι «στη διάθεση της σχολής», σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοσμητείας, η οποία κοινοποίησε και τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε με την ανθρώπινη αλυσίδα.

Στην κυριότητα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι και πάλι ο χώρος που είχε καταλάβει η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, Τετάρτη, η Κοσμητεία του ΕΚΠΑ, επισημαίνεται πως «ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής». Πρόκειται για το γραφείο που ο Ρουβίκωνας είχε καταλάβει και χρησιμοποιούσε ως «στέκι».
«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της Κοσμητείας.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από χτες, οι Πρυτανικές Αρχές είχαν καταδικάσει την κατάληψη του γραφείου και είχαν ζητήσει την αποχώρηση του Ρουβίκωνα.

Share.

Comments are closed.