Οι επιλογές της ΝΔ γι τις Περιφέρειες της Ελλάδος

0

Φαίνεται να οριστικοποιείται η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία με τις υποψηφιότητες στις περιφερειακές εκλογές αφού δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα που για την ώρα έχουν πάρει το πράσινο φως είτε πρόκειται να το πάρουν τις επόμενες μέρες.
Κατ’ αρχήν να αναφερθούμε στους εν ενεργεία Περιφερειάρχες οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί με τη σημαία της Πειραιώς. Αυτοί είναι οι:
Κώστας Αγοραστός, πρόεδρος της ΕΝΠΕ για την Θεσσαλία
Απόστολος Τζιτζικώστας για την Κεντρική Μακεδονία
Αλέξανδρος Καχριμάνης για την Ήπειρο
Χριστίνα Καλογήρου για το Βόρειο Αιγαίο
Χρήστος Μέτιος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο
Όμως και στις υπόλοιπες Περιφέρειες η κατάσταση δείχνει να ξεδιαλύνει και δεν απέχουμε πολύ από την χρονική στιγμή που και επίσημα θα ανακοινωθούν τα ονόματα.
Για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπως έχουμε ξαναγράψει, την Αττική υποψήφιος θα είναι ό πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος ΑμαρουσίουΓιώργος Πατούλης.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου η ΝΔ παραδοσιακά καταγράφει εκλογικά ποσοστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στηρίξει τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα μιας και οι σχέσεις με τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, που προέρχεται από τις τάξεις της δεν είναι οι καλύτερες
Στη Στερεά Ελλάδα η αποχώρηση του Κώστα Μπακογιάννη διάδοχός του θεωρείται ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, γόνος πολιτικής οικογένειας με εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και δυναμικό προφίλ.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη που θεωρείτε ικανός να διεκδικήσει με αξιώσεις την νίκη απέναντι στο σημερινό περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη.
Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκρίνεται για την ώρα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα και όλα δείχνουν ότι θα είναι το πρόσωπο που θα παλέψει απέναντι σε ένα βαρύ χαρτί της κυβέρνησης τον Θόδωρο Γαλιατσάτο.
Στη Δυτική Ελλάδα τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα και φημολογείται ότι το χρίσμα θα πάρει ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως και στην Περιφέρεια της Κρήτης, όπου υπάρχει και η ιδιαιτερότητα της καταγωγής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως φημολογείται έντονα ότι θα στηριχτεί ο νυν Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει επίσημη στήριξη από την κυβερνητική πτέρυγα.

Share.

Comments are closed.