Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα πρόεδρος του ΣτΕ

0

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη 4ετία θα είναι η έως σήμερα αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, μετά από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
Παράλληλα, οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και Δημήτρης Σκαλτούνης.
Επίσης Για τη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου επελέγησαν οι: Δήμητρα Κοκκοτίνη, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και Ειρήνη Καλού
Στο ΣτΕ επελέγη τελικά η κα Σακελλαροπούλου με «αντιπάλους» τον Αθανάσιο Ράντο που εκτελούσε χρέη προέδρου μετά την παραίτηση Σακελλαρίου και την Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου η οποία προκρινόταν ως φαβορί για την θέση.
Η επιλεγείσα τελικά από το υπουργικό συμβούλιο κα Σακελλαροπούλου, διατέλεσε στο παρελθόν μέλος της Ένωσης των Δικαστών του ΣτΕ, ενώ η αποχώρηση της έκανε «θόρυβο» καθώς διαφώνησε ανοιχτά με την τακτική κάποιων συναδέλφων της στον χειρισμό του θέματος της παραίτησης του Νίκου Σακελλαρίου. Χαίρει εκτίμησης από τους συναδέλφους της ως δικαστής, ενώ επελέγη πρώτη και από την διάσκεψη της Βουλής στην πρόσφατη διαδικασία.
«Mελανό» σημείο για τον Αθανάσιο Ράντο ήταν το γεγονός ότι είχε μπροστά του μόλις ένα χρόνο θητείας, αφού του χρόνου αποχωρεί από το Σώμα λόγω συνταξιοδότησης. Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν πάντως ότι «πλήρωσε» τη διαφωνία που είχε εκφράσει στον επίμαχο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Share.

Comments are closed.