«Στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση ανήθικης δίωξης Καρχιμάκη» λέει το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την απαλλαγή του

0

«Έληξε μετά από 5 χρόνια η στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση της ανήθικης και ανυπόστατης πολιτικής δίωξης εις βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με την δικαίωση του πρώην υπουργού και πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ μετά την απαλλαγή του για το αδίκημα της παραβίασης μυστικών της πολιτείας από το Συμβούλιο Εφετών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής
 «Έληξε μετά από 5 χρόνια η στημένη και κατασκευασμένη υπόθεση  της ανήθικης και ανυπόστατης πολιτικής δίωξης εις βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη. Στόχο είχε να πλήξει τον πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Να δώσει  μήνυμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων στέκονται απέναντι σε κατεστημένα που λυμαίνονται το δημόσιο βίο.
Μέσα από την απαράδεκτη δικονομική μεταχείριση του Μιχάλη Καρχιμάκη, επιχειρήθηκε η ποινικοποίηση του ύψιστου και συνταγματικά κατοχυρωμένου μέσου εκπροσώπησης του λαού, που είναι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του, τους βουλευτές. Και είναι πρωτοφανές στα νομικά και ιστορικά χρονικά να επιχειρείται κάτι τέτοιο με πρόταση εισαγγελέα, η οποία κατηγόρησε πρόσωπο που διετέλεσε βουλευτής και αρμόδιος σκιώδης υπουργός του τομέα άμυνας του κόμματος του, επειδή  υπέβαλλε ερώτηση στην Βουλή για την σωστή επιχειρησιακή λειτουργία των αμυντικών συστημάτων της χώρας.
Η Δικαιοσύνη απέδειξε έστω και με καθυστέρηση 5 ετών ότι  σέβεται τη θεσμική της λειτουργία,  προστατεύοντας παράλληλα και την σοβαρότητα του δημοσίου λόγου. Αποτρέποντας τα ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που ανεξέλεγκτα διαχέονταν όλα αυτά τα χρόνια  προσβάλλοντας ακόμα και  την κοινή λογική».

Share.

Comments are closed.