Τι θα απογίνει η Tesla χωρίς τον ιδιοφυή ιδρυτή της Ελον Μασκ;

0

Ο Ελον Μασκ είναι η ψυχή και το μυαλό της Tesla. Την ίδρυσε, παθιάστηκε μαζί της και την έκανε μία τεράστια εταιρία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ίσως όμως αναγκαστεί να την αποχωριστεί, αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταφέρει να τον εγκλωβίσει περισσότερα απ’ όσο τον έχει εγκλωβίσει τώρα.
Όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιχειρεί να απομακρύνει τον Μασκ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, με την κατηγορία ότι προέβη σε μια σειρά «ψευδών και παραπλανητικών tweets για την εταιρία». Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μετοχή της εταιρίας του να βυθιστεί σε ποσοστό –14% την Παρασκευή.
Είναι γνωστό ότι Έλον Μασκ αναμιγνύεται προσωπικά σε οτιδήποτε αφορά την Tesla, από τον σχεδιασμό των μοντέλων μέχρι τις πολιτικές μάρκετινγκ. 
Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα μπορούσε να έρθει σε συμβιβασμό με την Επιτροπή πριν το δικαστήριο, όμως τελικά προτίμησε να μπει σε έναν δικαστικό αγώνα γιατί ο συμβιβασμός προϋπέθετε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Tesla και να εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.
Τουλάχιστον πέντε αναλυτές αγορών, αναφέρουν στο Reuters ότι ο Μασκ πρέπει να αποχωρήσει από την εταιρία του, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να κληθεί να πληρώσει κάποιο πολύ μεγάλο ποσό
Αυτό το Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι ήταν ένα εορταστικό ορόσημο, με εκατοντάδες Model3 sedans να καταλήγουν στα γκαράζ νέων αγοραστών. Αλλά για άλλη μια φορά, το δράμα γύρω από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο βρίσκεται στο επίκεντρο.
«Αν ο Έλον Μασκ παραιτηθεί ή δεν είναι ο διευθύνων σύμβουλος, η Tesla είναι μια εταιρεία που θα είναι κατά βάση διαφορετική και θα είναι λιγότερο ελκυστική για εμάς», δήλωσε ο Ρος Γκέρμπερ (Ross Gerber ), γενικός διευθυντής της Gerber Kawasaki στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner