Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας: το υπουργείο ξαναέγινε “φρούριο” – κάγκελα παντού

0

Την εποχή του υπουργού Αρβανιτόπουλου, ίσως και κάτι χειρότερο, στο θέμα της ασφάλειας, θυμίζει αυτές τις ημέρες το υπουργείο Παιδείας.
Και αυτό διότι με  εντολή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου μπήκαν κάγκελα παντού, μετατρέποντας το υπουργείο σε “φρούριο”, όταν αυτά χρειαστεί να ενεργοποιηθούν.
«Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας.
«Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Συλλόγου
«ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ
(Τζίμης Πανούσης)
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο Υπουργός για άλλη μία φορά προκαλεί. Αυταρχικά και χωρίς καμιά συνεννόηση διέταξε να μπουν ηλεκτρικά ρολά στις εισόδους και εξόδους έκτακτης ανάγκης του υπουργείου και σε παράθυρα του ισογείου.
Δεν θα εστιάσουμε μόνον στη σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή να γίνει το υπουργείο φυλακή για εργαζόμενους και επισκέπτες αντί να ενισχυθούν σχολεία και μαθητές εκφράζει εύγλωττα τις πολιτικές τους πρακτικές.
Ο υπουργός θέλει να μας έχει έγκλειστους, αδιαφορώντας για τους κινδύνους. Δεν ενδιαφέρεται για τη δική μας ασφάλεια αλλά τη δική του ησυχία. Δεν μας εξηγεί  ποιους φοβάται ότι θα επιτεθούν στο υπουργείο. Οι διαδηλωτές δεν είναι εγκληματίες ΑΛΛΑ κατά κύριο λόγο είναι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που αγωνίζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση, και οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Παιδείας δεν είμαστε απέναντί τους, όσο και αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό.
Ο υπουργός αντίθετα αναβιώνει πρακτικές της εποχής Αρβανιτόπουλου. Απαγορεύει σε όλους την πρόσβαση στην πτέρυγα με τα υπουργικά γραφεία και κλειδώνει μέχρι και τις πόρτες πυρασφάλειας, στις οποίες τοποθετήθηκαν και ειδικοί πύρροι για να ανοιγοκλείνουν επιλεκτικά. Διπλοκλειδώνει τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του ο υπουργός και δεν του περνά από το μυαλό ότι τη μία εκείνη φορά που θα χρειαστεί η άμεση εκκένωση για οποιοδήποτε λόγο, ο εγκλωβισμός των ανθρώπων είναι βέβαιος. Τι θα συμβεί αν ο υπουργός μας κλειδώσει και γίνει μπλακ άουτ ρεύματος ή -ακόμη χειρότερα- ξεσπάσει πυρκαγιά ή γίνει σεισμός;
Δεν κινδυνολογούμε. Τις ζωές μας θέλουμε να προστατέψουμε από τις αψυχολόγητες και παράνομες αποφάσεις σας. Το υπουργείο δεν είναι τσιφλίκι σας. Δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνετε έτσι στον χώρο  χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών. Στο υπουργείο και εσείς όπως και όλοι οι υπουργοί είστε προσωρινοί. Για εμάς όμως το υπουργείο είναι το σπίτι μας και η ζωή μας .
Ακυρώστε τώρα το σφράγισμα του υπουργείου προτού θρηνήσουμε θύματα.
Μη παίζετε με τις ζωές μας.»

Στις δηλώσεις τα πάμε πολύ καλά!
Τώρα πόσο σχέση έχουν τα παραπάνω με την δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών (25/62018), όπου σε συνέντευξή του αναφορικά με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για τη βία στα πανεπιστήμια, έλεγε μεταξύ των άλλων: «Εγώ δεν φαντάζομαι τα πανεπιστήμια με κάγκελα και λουκέτα, ούτε τους φοιτητές φρουρούς στην πόρτα επί πληρωμή. Το πρόβλημα της βίας -συνολικά στην κοινωνία αλλά και στα πανεπιστήμια ως ενός μέρους της κοινωνίας- δεν απλοποιείται έτσι», αυτό είναι άλλο θέμα!

Μια από τις πρώτες αποφάσεις του Αρ. Μπαλτά ήταν να ξηλώσει τις πόρτες ασφαλείας
Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 όταν υπουργός ανέλαβε ο Αρ. Μπαλτάς  από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε  ήταν να ξηλώσει τις πόρτες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ώστε να απομονώνει ερμητικά το χώρο.

Share.

Comments are closed.