Καταγγελία-: Προσπαθούν να κρύψουν τα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

0

Προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πραγματικά περιστατικά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι… κατηγορεί την ηγεσία της Πυροσβεστικής ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τεχνικός σύμβουλος και συνεργάτης του δικηγόρου των οικογενειών των θυμάτων, Αντώνη Φούσα.
Σε δημόσια έγγραφη καταγγελία του αναφέρει ότι «ορισμένοι αξιωματικοί, διοικούντες νευραλγικά πόστα υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, με διάφορες νομικίστικες –και αστείες– δικαιολογίες και προσχήματα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν όσα στοιχεία και πληροφορίες είναι δυνατόν, για να μην αποκαλυφθούν όλοι οι υπεύθυνοι της ως άνω τραγωδίας».
Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, έμπειρος αξιωματικός που πολλές φορές αναλαμβάνει υποθέσεις έρευνας πυρκαγιών, μετά την αποστράτευσή του, θεωρεί ότι η άρνηση παράδοσης των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες  «συμβαίνει είτε με την ανοχή ή, δεν αποκλείεται ενδεχομένως και με εντολή της Ηγεσίας ΠΣ», ενώ ζητάει «την άμεση παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».
Προειδοποιεί, δε, «άπαντες τους υπεύθυνους για τη φονική πυρκαγιά, τόσο στη ΓΓΠΠ, όσο και στην Πυροσβεστική, αλλά και σε άλλους φορείς, που ενδεχομένως ευθύνονται, ότι έχω και τις γνώσεις αλλά και μπορώ να τους αποκαλύψω όλους και με ονοματεπώνυμα, όσο ψηλά κι αν είναι στην ιεραρχία».
Ο κ. Γκουρμπάτσης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας αρνήθηκε να του κοινοποιήσει το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) για την 23η Ιουλίου, ενώ δύο μήνες μετά τη φωτιά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το λεγόμενο «δελτίο πυρκαγιάς». Το δελτίο συντάσσεται υπό κανονικές συνθήκες πολύ σύντομα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο αρμόδιος αξιωματικός που προΐσταται του Πυροσβεστικού Σταθμού και έχει και την ευθύνη για την περιοχή, δεν έχει καταφέρει να συντάξει την αναφορά του, καθώς δεν του έχουν δοθεί σωστά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που του έχουν δοθεί για τις ώρες ενημέρωσης και άφιξης των πυροσβεστικών οχημάτων στη φωτιά, έχουν μεγάλες διαφορές με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για πραγματικά περιστατικά. Ο αξιωματικός έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα δεδομένα από το καταγραφικό της Πυροσβεστικής και τις συνομιλίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων, κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα.

Share.

Comments are closed.