Σφοδρή αντίδραση από ΚΙΝΑΛ για τον Πολάκη που λέει πως η Διαύγεια φτιάχτηκε για να «τα τρώνε» κάποιοι!!!

0

Με αφορμή την φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη σε Επιτροπή της Βουλής, που ουσιαστικά ζητά την κατάργηση της «Διαύγειας», το Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον κ. Πολάκη όσο με ανακοίνωσή του και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Τι ανέφερε ο κ. Πολάκης για τη «Διαύγεια»
Ο κ. Πολάκης στη ανέφερε Βουλή μεταξύ άλλων «… Διότι ένας παλιός αυτοδιοικητικός, όταν είχα για πρώτη φορά; Ασχοληθεί με το Δήμιο Σφακίων, μου είχε πει το εξής:  Να σου πω ένα πράγμα Παυλί μου, μου λέει. Όλα αυτά τα πράγματα που βλέπεις με του νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα κλπ. Ξέρεις τι είναι, μου λέει; Έχουνε φτιάξει, λέει, ένα «κάστρο», ένα «κάστρο», υποτίθεται διαφάνειας, νομιμότητας, τιμιότητας, ελέγχου κλπ. Έχουνε φτιάξει ένα «κάστρο» και μέσα «τρώνε» και το έχουν φτιάξει αυτό για να μην μπει και φάει κανένας άλλος. Λοιπόν αυτό το «κάστρο» πρέπει να σπάσουμε και αυτό θα είν αι η συγκεκριμένη δουλειά την επόμενη τετραετία. Ευχαριστώ πολύ»
(η επίμαχη φράση του κ. Πολάκη μετά το 03.31 του βίντεο που παραθέτουμε).

Η ανακοίνωση του Τομέα  Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής

«Η προοδευτική παράταξη την «Διαύγειας» την εμπνεύστηκε, την δημιούργησε και θα την προστατεύει!
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στη βουλή σε μια συζήτηση που είχε με έναν παλιό αυτοδιοικητικό λέγοντας ότι «όλα αυτά  που έχουν φτιάξει, τους νόμους, τις διαδικασίες, τις διαύγειες, τα διατάγματα, τις εγκρίσεις, τα δέκα επίπεδα είναι ένα «κάστρο» για να μην μπει και φάει και κάποιος άλλος».
Αυτή είναι η λογική ενός ανθρώπου που τηρεί διπλά βιβλία και αντιλαμβάνεται τον δημόσιο κορβανά ως τραπέζι απλωμένο στο οποίο είναι καλεσμένος να φάει και να πιεί. Είναι η λογική του κοτζαμπάση που δεν αφήνει τη χώρα να ορθοποδήσει. Αυτή τη λογική πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά η προοδευτική παράταξη. Η Διαύγεια είναι μια από τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε η οποία αγαπήθηκε από τον κόσμο γιατί:

  • Δυσκολεύει κάθε Πολάκη να εφαρμόσει τις γνώριμες πρακτικές τήρησης διπλών βιβλίων.
  • Ρίχνει φως στις απανωτές αυξήσεις των θέσεων μετακλητών και συμβούλων που δημιουργούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με σκοπό το βόλεμα ημετέρων
  • Αποκαλύπτει τις χιλιάδες ώρες υπερωριών που μοιράζουν σε υπεράριθμο προσωπικών φορέων του δημοσίου το οποίο όχι μόνο υπερωρίες δεν εργάζεται, αλλά είναι τόσο υπεράριθμο που ούτε που να καθίσει δεν έχει (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.)
  • Εκθέτει τους πάμπλουτους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι επιμένουν να εισπράττουν επιδότηση ενοικίου.

Η Διαύγεια είναι ο καθρέφτης της διακυβέρνησης που ασκούν όσοι είναι στην εξουσία. Αν η εικόνα της δεν αρέσει στον κ. Πολάκη, ας φροντίσει τον εαυτό του αντί να τα βάζει με τον καθρέφτη. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής την Διαύγεια την εμπνευστήκαμε, την νομοθετήσαμε, την δημιουργήσαμε και θα την προστατεύσουμε!»

Δείτε το βίντεο με την δήλωση του κ. Πολάκη

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner