Καθολική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Κύπρου στην 48ωρη απεργία

0

Καθολική ήταν η συμμετοχή στη σημερινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, την οποία εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις της Κύπρου διαμαρτυρόμενες «για αποφάσεις που λήφθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος και μάλιστα αποφάσεις που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα του δημόσιου σχολείου αλλά προκαλούν κι άλλα».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία ξεπέρασε το 95%.
Αύριο, Τετάρτη, δεύτερη και τελευταία μέρα της 48ωρης απεργίας, διοργανώνονται από τα Επαρχιακά Γραφεία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, σε ένα σχολείο ανά πόλη, εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου, κατά την οποία θα δίνεται και σχετικό υλικό.
Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο οποίος είναι μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής η οποία ορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για να διαχειριστεί την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, σε σημερινές του δηλώσεις εξέφρασε τη λύπη του και τη λύπη της Κυβέρνησης για την ταλαιπωρία και των μαθητών και των οικογενειών τους από την απεργία των εκπαιδευτικών.
«Οπωσδήποτε το μυαλό μας είναι στο πως εκτονώνεται αυτή η κρίση και στο πως προχωρούμε την επόμενη μέρα με τη συζήτηση των μεγάλων θεμάτων που έχουμε μπροστά μας σε σχέση με την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Το σημαντικότερο θεωρώ στη συμφωνία που έχουμε πετύχει με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στις 6 Σεπτεμβρίου είναι ότι έχουμε περιλάβει σε αυτή όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά μπροστά μας, ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη περίοδο και να αντιμετωπιστούν μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Και η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε οποιοσδήποτε πρωτοβουλίες μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διέξοδο σε αυτό το αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εκείνο που προσβλέπουν είναι το πως θα εξέλθουν από την συγκεκριμένη κρίση για να πάνε πάρα κάτω στο διάλογο για τα σημαντικά εκπαιδευτικά θέματα.
Στο μεταξύ, αύριο μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα συμμετέχουν σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, και ενδεχομένως να επιδώσουν στα κοινοβουλευτικά κόμματα σχετικό υπόμνημα.
Την Πέμπτη θα συνέλθουν τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, και σε χωριστές συνεδρίες και σε κοινή, για να αξιολογήσουν τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία.

Δείτε βίντεο του AlphaNews.live  με τίτλο «Άδεια τα σχολεία κατά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών»

Share.

Comments are closed.