Μην πυροβολείτε την τρίτεκνη δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη η οποία παραιτήθηκε στη Γαύδο

0

Αναφερόμενος στην αναπληρώτρια δασκάλα, μητέρα τριών παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, την οποία τοποθέτησε το ΠΥΣΠΕ Χανίων στη Γαύδο και η οποία πήγε ανέλαβε, έκανε αγιασμό και στην συνέχεια παραιτήθηκε, αναφέρεται ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής με μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση μέσω των social media.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φασφαλή
«Μην πυροβολείτε τη Δασκάλα!!! Μπροστά στο θέμα που προέκυψε στο Δημοτικό Σχολείο Γαύδου κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός. Επιμένω χρόνια τώρα ότι εκεί στις εσχατιές της πατρίδας μας που υπηρετούν Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί δεν υπάρχουν ούτε Βατραχάνθρωποι!!!!
Παραμένουν πιστοί στο χρέος που έχουν αναλάβει και αγωνίζονται για το Σχολείο και τα παιδιά από αγάπη και μεράκι και όχι για τις πενταροδεκάρες που πιθανά θα τους απομείνουν μετά την “Οδύσσεια ” που ξεκινούν κάθε Σεπτέμβρη!
Μάνα με τρία παιδιά άφησε το σπίτι της και έφυγε για Κρήτη, ξημέρωσε στη Γαύδο , χωρίς σπίτι, χωρίς εφόδια, πείτε μου με το χέρι στην καρδιά όλοι σας πόσο θα αντέχατε!
Και έρχεται και η Δήμαρχος και λέει όσα λέει. 
Αλλά ας καταλάβουν επιτέλους και άρχοντες του τόπου, Δήμαρχοι και άλλοι, ότι αυτό που σήμερα είναι οι ίδιοι το χρωστούν και στο Δάσκαλό τους!
Τους απαντώ λοιπόν όλους αυτούς και ας το καταλάβουν καλά :
Εμείς δίνουμε τον καθημερινό αγώνα για καλύτερο Σχολείο με αξιοπρέπεια και έχουμε την μεγαλύτερη ανταμοιβή, που αυτοί μια ζωή να εξουσιάζουν δε θα απολαύσουν ποτέ, το χαμόγελο και την αγάπη των παιδιών!
Αυτοσυγκράτηση ,κατανόηση και σεβασμό στους εκπαιδευτικούς είναι το λιγότερο που πρέπει να επιδείξουν οι λαλίστατοι που ζουν στις ευκολίες αντί να “καταδικάζουν ” αμέσως και τόσο εύκολα χωρίς να γνωρίζουν και την πραγματικότητα. 
Ε! Φτάνει πια

Ας δούμε την παραίτηση με τη ματιά του αναπληρωτή, οπού κρύβεται και η αλήθεια
Για αντιληφθούμε το πρόβλημα αναδημοσιεύω, χωρίς την άδειά της, αυτούσιο το σχόλιο της Konstantina Gouliakou (αναγράφω αυτό το όνομα, γιατί έτσι εμφανίζεται στο fb και επιπλέον δεν την γνωρίζω)

«Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορείς εύκολα ( ειδικά αν είσαι αναπληρωτής) να καταλάβεις τι περίπου συνέβη: Η συνάδελφος σαν τρίτεκνη προσελήφθη με ποσοστό επί των προσλήψεων στο Νομό Χανίων. Μπορώ εύκολα να μπω στο συλλογισμό της…. Χανιά? Χανιά τουλάχιστον έχει Ryanair, θα μπορώ πιο εύκολα και οικονομικά να έχω πρόσβαση στην οικογένεια μου-στις υποχρεώσεις μου-στη ζωή που αφήνω πίσω! Τυγχάνει τώρα να είναι η μοναδική προσληφθείσα τρίτεκνη στο νομό και -για τους γνωρίζοντες- η τελευταία στη σειρά τοποθετήσεων μιας και τα κοινωνικά κριτήρια του πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας δεν προτάσσονται έναντι των εχόντων προϋπηρεσία. Και μαντέψτε! Της μένει το τελευταίο κενό! Η Γαύδος! Και σκέφτεται ας το προσπαθήσω, είναι και δυσπρόσιτο θα με ανεβάσει στον πίνακα! Τελικά δεν τα καταφέρνει αποφασίζει να εγκαταλείψει! Προφανώς για να αναρτήσει σήμερα η Διεύθυνση Χανίων λειτουργικό κενό στη Γαύδο με κάποιο τρόπο ενημερώθηκε ( ενδεχομένως και λογικά σκεπτόμενη χρειάζεται αυτοπρόσωπη υποβολή παραίτησης και πιθανόν να χρειάστηκε να μεταβεί στα Χανιά η συνάδελφος). Αυτή είναι η ζωή του αναπληρωτή: Μια μπίλια στη ρουλέτα! Πυροβολήστε ελεύθερα τώρα τη δασκάλα! Σημειωτέον: δεν την γνωρίζω τη συνάδελφο ούτε εξ όψεως! Απλά είναι ο δικός μου συλλογισμός αυτός

Share.

Comments are closed.