ANIMATED OPERA: Εργαστήρια για την όπερα και το animation για μαθητές καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής

0

Η όπερα και το animation είναι δυο μορφές τέχνης φαινομενικά αταίριαστες – όμως κάθε φορά που συναντιούνται το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο, ευφάνταστο και μαγικό! Ένας καλός λόγος, να δοθεί για δεύτερη χρονιά η μοναδική ευκαιρία σε μαθητές καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής να δημιουργήσουν δικά τους πρωτότυπα animation βίντεο από παραστάσεις της Λυρικής.
Έτσι μετά την περσινή επιτυχημένη μας συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το πρόγραμμα Animated Opera καλεί εκ νέου ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή. Το πρόγραμμα υλοποιείται δωρεάν με Μέγα Δωρητή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Οι προγραμματισμένες παραστάσεις της ΕΛΣ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ και «Από τη Ρωσία με αγάπη» του Στραβίνσκι θα αποτελέσουν τις φετινές πηγές έμπνευσης των μαθητών, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν, με τη βοήθεια εξειδικευμένων συνεργατών του Καρπού, μικρές ταινίες animation. 
Το πρόγραμμα αποτελείται από: παρακολούθηση της παράστασης στην ΕΛΣ και 5 συναντήσεις διάρκειας τριών διδ. ωρών στο σχολείο τους. Οι μαθητές αρχικά εξοικειώνονται με την όπερα και το animation, με τα οπτικοακουστικά μέσα και τον εξοπλισμό, ενώ στη συνέχεια βασισμένοι στο λιμπρέτο και τη μουσική της παράστασης, δημιουργούν το δικό τους αφήγημα. Στη συνέχεια κινηματογραφούν τις σκηνές τους με την τεχνική του stop motion animation και εισάγονται στη τελική σύνθεση εικόνας και μουσικής.
Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2019. Αν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να υλοποιήσετε το πρόγραμμα στο σχολείο σας δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

Share.

Comments are closed.