Δημοκρατική Συνεργασία Π.Ε.:  Αναπληρωτή στάσου, «δυσπρόσιτα» μύγδαλα από το υπουργείο Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

0

Με μια απαράδεκτη, καθεστωτικού τύπου διαδικασία, το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ έχει τελειώσει και έχει ανακοινωθεί η μοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων, ενώ έχουν γίνει οι δηλώσεις προτίμησης και έχουν τοποθετηθεί οι αναπληρωτές, εκ των υστέρων, καθόλου αθώα, αλλά με δόλο, και αφού πρώτα μέσω κρυφών πληροφοριών αλλά και διαρροών πρόθυμων «βαστάζων» του συστήματος που δεν ντράπηκαν και δεν σεβάστηκαν τον θεσμικό τους ρόλο σε ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ λειτουργώντας ως παπαγαλάκια του Υπουργείου, ενημερώθηκαν οι «ημέτεροι», προχώρησε σε τροποποιήσεις εντάσσοντας στην κατηγορία των δυσπρόσιτων και άλλα σχολεία τα οποία δεν γνώριζαν οι πολλοί, αλλά γνώριζαν οι αρεστοί!
Έτσι λοιπόν, εκπαιδευτικοί που αν γνώριζαν την τελική μοριοδότηση θα έκαναν άλλες επιλογές, θα δήλωναν δηλαδή τα αφανή (για τους πολλούς δυσπρόσιτα) και θα έπαιρναν την επιπλέον μοριοδότηση, τώρα στον πίνακα της επόμενης σχολικής χρονιάς θα προσπεραστούν από κάποιους που είχαν τις «σωστές» πληροφορίες… 
Εκτός της ένταξης της κατηγορίας Ι στα δυσπρόσιτα, υπήρξαν και περιπτώσεις σχολείων στο νομό Χανίων που άλλαξαν κατηγορία (από Θ σε Ι) προκειμένου στη συνέχεια να τύχουν του ευεργετήματος της διπλής μοριοδότησης!! Τέτοιο ήθος, τέτοια δεοντολογία, τέτοιος σεβασμός στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Οι πρώην αντιμνημονιακοί μνημονιοσκίστες, από τη μία αφαιρούν εισοδήματα και κατακτήσεις από τον κόσμο της εργασίας και από την άλλη εκτός από συσσίτια τώρα μοιράζουν και μόρια!! Στα τελευταία είναι και απλόχεροι καθώς είναι και τζάμπα!
Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να πάψει να ασχολείται με το πρωινό ξύπνημα των μαθητών και τα «πρωτοποριακά» σχέδιά του για το ωράριο των σχολείων και τους οικογενειακούς καβγάδες λόγω ύπνου(!!), και να σταματήσει τις ρουσφετολογικές τακτικές που τον εκθέτουν στα μάτια των αναπληρωτών αλλά και της κοινωνίας.
Οι αγώνες που δόθηκαν για να περάσουμε από την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι, στις αξιοκρατικές επιλογές και λειτουργίες δεν μπορούν να ακυρωθούν όσο και να το προσπαθήσουν. Και αυτή η απαράδεκτη ενέργειά τους θα περάσει στην εκπαιδευτική ιστορία ως πράξη ντροπής!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καλεί όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να κάνουν δήλωση επανατοποθέτησης ώστε σε περίπτωση απόρριψης να μπορούν να προσφύγουν νομικά.
Καλούμε επίσης το ΔΣ της ΔΟΕ, να στηρίξει με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο τους συναδέλφους. Η ρουσφετολογική τακτική του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Οι αρχές της ισονομίας και της διαφάνειας είναι για μας αδιαπραγμάτευτες.

Share.

Comments are closed.