Χαμός με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις συντάξεις – Για προπαγάνδα Μαξίμου μιλάει η αντιπολίτευση

0

Ένα τρομερό αλαλούμ προκάλεσε πρωινό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο κάποιες Ευρωπαϊκές πηγές ενημέρωναν ότι ακυρώνονται οι περικοπές των συντάξεων με τη σύμφωνη γνώμη που θεσμών.
Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε μπαράζ διαψεύσεων και ορυμαγδός κατηγοριών από την αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης στην οποία χρέωναν τη διαρροή στο ΑΠΕ.
Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήρθε να επιβεβαιώσει δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει συμφωνία της Αθήνας και των Θεσμών για τις συντάξεις και αμέσως μετά ακολούθησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Alexander Winterstein, κληθείς να σχολιάσει τα περί συμφωνίας για τις συντάξεις από κοινοτικές πηγές, είπε: «Υπάρχει μόνο μια πηγή, μην ακούτε τίποτε άλλο» και παρέπεμψε στις προχθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ «pacta sunt servanda», δηλαδή πως ό,τι συμφωνήθηκε πρέπει να εφαρμοστεί. 
Το εκπληκτικό είναι ότι μετά τον εκπρόσωπο της κομισιόν και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διέψευσει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών μιλώντας σε δημοσιογράφους διέψευσε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (σ.σ.: το δημοσίευμα), γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ.: η αναβολή ή όχι του μέτρου της περικοπής των συντάξεων) δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Το αλαλούμ ξεκίνησε από τηλεγράφημα του ΑΠΕ
Σήμερα το πρωί στις 6:00 τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το οποίο επικαλείται Ευρωπαϊκές πηγές, ισχυρίστηκε ότι οι περικοπές των συντάξεων δεν θα γίνουν με συμφωνία των Θεσμών.

Συγκεκριμένα με τίτλο «Οι θεσμοί θεωρούν βιώσουν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωση του», ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βιώσιμο θεωρούν οι θεσμοί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του. Αυτό αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης».

Νέα Δημοκρατία διασπορά ψευδών ειδήσεων
Με το που κυκλοφόρησε η είδηση από το πρακτορείο η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πρακτορείου και των άλλων κυβερνητικών κύκλων.

Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων από το Αθηναϊκό Πρακτορείο διευκρινίζοντας ότι πέραν μίας συνάντησης, δεν υπήρξε άλλη επαφή της ΝΔ με την τρόικα και πάντως δεν ενημερώθηκε για ακύρωση του μέτρου.

Κίνημα Αλλαγής: ουδεμία ενημέρωση έχει το κόμμα του για ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων
Από τη μεριά του Κινήματος Αλλαγής δηλώσεις έκανε ο κ Σαχινίδης ο οποίος διευκρίνισε πως ουδεμία ενημέρωση έχει το κόμμα του για ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων.
Μάλιστα το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει «Fake news αποδεικνύονται οι – προφανώς κατόπιν εντολής του Μαξίμου – δήθεν πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις, μετά την επίσημη ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» 

 
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «χρέος του ΑΠΕ είναι η υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση, και όχι η εξυπηρέτηση των αναξιόπιστων μικροκομματικών παιχνιδιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» και διαβεβαιώνει ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις την πίεση και την προσπάθεια τόσο για να μην περικοπούν οι συντάξεις την 1/01/2019, όσο και για να αλλάξει ο Νόμος Κατρούγκαλου, να μην καταντήσουν και οι νέες και οι παλιές συντάξεις φιλοδωρήματα».

Επιμένει ο Τζανακόπουλος: Η ΝΔ θέλει να κοπούν οι συντάξεις
«Όσο η ΝΔ θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου Μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει την βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις. Μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν». «Χθες, ξανά, ο κύριος Χατζηδάκης, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις. Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της. Η χώρα όμως βγήκε από τα Μνημόνια. Και η ΝΔ καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της».

Επιμένει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις ευρωπαϊκές πηγές του
Με νεότερη ανακοίνωσή του το ΑΠΕ επεσήμανε λίγο νωρίτερα: To Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εμμένει στις πληροφορίες των συντακτών του από ευρωπαϊκές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του».

Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι «οι ίδιες ευρωπαϊκές πηγές για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης», χωρίς να γίνεται ουδεμία αναφορά στη ΝΔ.

Σε αυτοδιάψευση αναγκάστηκε να προχωρήσει το ΑΠΕ
Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκάλεσε το πρωινό του τηλεγράφημα, ότι όχι μόνο υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκας να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αλλά και οτι έχουν ήδη ενημερωθεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΑΠΕ αναγκάστηκε να διαψεύσει την είδηση, με άλλο τηλεγράφημα. Είχε προηγηθεί η διάψευση από την Κομισιόν, με την επισήμανση οτι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, τηλεγράφημα του Reuters που υποστήριζε οτι ευρωπαϊκές πηγές δεν επιβεβαιώνουν την συμφωνία, και στο τέλος ήρθε και η διάψευση από κορυφαίο παράγοντα του Υπουργείου Οικονομικών.

Αυτήν την δήλωση μετέδωσε το ΑΠΕ σημειώνοντας:
«Σχετικά με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων αλλά για ακύρωσή του, ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως «ξέρετε ότι αυτό που έγραψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί δεν υπάρχει διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών στην Αθήνα, παρά μόνον συζητήσεις. Δεν θα μπορούσαν οι θεσμοί ούτε να συμφωνήσουν ούτε να διαφωνήσουν αναφορικά με τις συντάξεις, διότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση»….».

Share.

Comments are closed.