Τζορτζ Παπαδόπουλος: Είχα ενημερώσει τον Κοτζιά για την εμπλοκή των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές

0

Ο ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, σχετικά με την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.
Του είχε πεί δηλαδή για τις επαφές του με την Μόσχα και τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου, ότι διέθετε χιλιάδες e-mail της Κλίντον, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. Φυσικά υπέρ του Τραμπ.
Μιλώντας στην εκπομπή του άλλου ελληνοαμερικάνου Τζορτζ Στεφανόπουλου, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θυμάται να είπε ποτέ στον Ντάουνερ, κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον. Η αποκάλυψη, αποτέλεσε και την αφορμή για την έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές εκλογές. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων επειδή είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ. 
Η ιδιαίτερα ελαφριά ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην συνεργάτη του Τραμπ οφείλεται στο γεγονός ότι παραδέχθηκε την ενοχή του για την ψευδή κατάθεση τον Οκτώβριο 2017 και συνεργάστηκε με τον ειδικό εισαγγελέα..
Παρότι εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν θυμάται τη συνομιλία του με τον Ντάουνερ, ο Παπαδόπουλος είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι είχε μιλήσει σχετικά τις επαφές του με Ρώσους για τα email της Χίλαρι και σε έναν άλλον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά.
«Ναι θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο, «ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά

Δείτε τη συνέντευξη του Τζόρτζ Παπαδόπουλος στον Τζόρτζ Στεφανόπουλος στο κανάλι ABC

Share.

Comments are closed.