«Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός…». Το μήνυμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη για τη νέα σχολική χρονιά

0

Ξεκίνησαν σήμερα τα σχολεία όλης της χώρας. Για τα πρωτάκια είναι η αρχή ενός πολυετούς ταξιδιού που περίμεναν με ανάμεικτα συναισθήματα. Φόβο, χαρά, αγωνία. Για όσα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τα συναισθήματα επίσης είναι ανάμεικτα αλλά ίσως για κάποια να επικρατούν τα αρνητικά συναισθήματα
Όπως για παράδειγμα τα παιδιά που έχουν δυσλεξία και αυτή είτε δεν έχει διαγνωσθεί με αποτέλεσμα να βιώνουν ένα αίσθημα αποτυχίας, για το οποίο όμως δεν φέρουν καμία ευθύνη, είτε δεν αντιμετωπίζεται με τον δέοντα τρόπο ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. 
Με αφορμή αυτή τη μέρα ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης αποφάσισε όχι μόνο για να τους ευχηθεί «καλή σχολική χρονιά» αλλά να απευθυνθεί σε αυτά τα παιδιά, για να τους δώσει θάρρος, λέγοντας τους πως δεν θα είχε πετύχει όσα τον έχουμε δει να κάνει μέχρι σήμερα εάν δεν ήταν και ο ίδιος δυσλεκτικός.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την ανάρτηση του Σπύρου Γιαννιώτη
«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα
Ίσως και εγώ Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.
Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτέ, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.
Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγώνας που δίνω καθημερινά.
Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.
Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.
Καλή σχολική χρονιά

Share.

Comments are closed.