Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας μας έχει δέσει χειροπόδαρα για τις συντάξεις

0

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις, παρά τα όσα λέει για μη περικοπή τους το επόμενο έτος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ομάδα οπορτουνιστών που κυβερνά «καιροσκοπικά», δίχως να νοιάζεται για τους πολίτες και τάζει παροχές τις οποίες θα κληθούν να υλοποιήσουν επόμενες κυβερνήσεις, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Φώφη Γεννηματά στον απόηχο της ομιλίας του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε «αμετανόητος και προκλητικός» στην ΔΕΘ, λέγοντας πως πάγια πολιτική του είναι να μοιράζει φτώχεια και «ψίχουλα» στους πολίτες ώστε να τους δημιουργεί την εντύπωση ότι τον χρειάζονται.
Τόνισε πως η περικοπή των συντάξεων που τώρα υπόσχεται ότι θα εμποδίσει η κυβέρνηση ήταν μέτρο που η ίδια προνομοθέτησε και έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει.
Ο κ. Τσίπρας «μας έχει δέσει χειροπόδαρα» όσον αφορά τις συντάξεις, είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως η χώρα πετύχαινε ούτως ή άλλως τους στόχους στην εξοικονόμηση πόρων από το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός «είναι δέσμιος των αποφάσεων που έχει πάρει και του Μνημονίου που υπέγραψε», προσέθεσε.
Επισήμανε ότι το ζητούμενο δεν είναι να γίνει μια ολιγόμηνη αναβολή της προσωπικής διαφοράς, όπως φέρεται να συζητείται στις Βρυξέλλες, αλλά η κατάργηση του όλου μέτρου.
Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά διερωτήθηκε ειρωνικά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την πρώτη ΔΕΘ που θα γίνει μετά την εποχή της λιτότητας, την στιγμή που μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων έρχονται σε λίγους μήνες.
Υπογράμμισε δε ότι η χώρα δεν θα βγει ποτέ από καθεστώς λιτότητας όσο η κυβέρνηση διατηρεί τους «εξοντωτικούς φόρους» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να πετύχει τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ίδια αποδέχτηκε.

Share.

Comments are closed.