Κίνημα Αλλαγής: Προσκλητήριο για μία αξιόπιστη κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή

0

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες απευθύνει το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να στρέψουν το βλέμμα τους, ή να επιστρέψουν, εκείνοι δηλαδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο από το ΣΥΡΙΖΑ, στο χώρο τους, αφού είδαν επί κυβερνήσεως Τσίπρα και τις δυσκολίες τους να αυξάνονται αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να μην ικανοποιεί τίποτα από όσα έταξε.
«Πρέπει να ξαναδομήσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη, όλοι μαζί, για να αλλάξει επιτέλους η χώρα σελίδα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον ΣΚΑΙ, ζητώντας παράλληλα εκλογές.
Περιγράφοντας τον πρωθυπουργό ως ψεύτη, που ανεβαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να επιστρέφει στον τόπο του «εγκλήματος», παρατήρησε ότι η πραγματική οικονομία σφαδάζει, οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία ποινικοποιείται, τα μακροοικονομικά στοιχεία της χώρας δεν είναι καλά, οι αγορές είναι έξω και «βαράνε αυτές το νταούλι», ενώ έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά δύσκολο χρονικό διάστημα.
«Χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση. Η χώρα δεν αντέχει άλλο την πόλωση που ζούμε σήμερα», είπε, ζητώντας κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, την οποία θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός με βάση το πρόγραμμα που θα καταθέσουν τα κόμματα. Σε αυτό το πλαίσιο, προανήγγειλε την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ τη Δευτέρα, όπου και θα καταθέσει ένα πλήρες πλαίσιο «για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία και στη χώρα μας», όπως είπε.
Όσο για την επόμενη μέρα των εκλογών, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ως σημαντικό να υπάρχει μία πλατιά συμμαχία που ταυτίζεται στη μείωση της φορολογίας στον ιδιωτικό τομέα. Επιμένουν δε, στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα, κάτι που δεν υπήρξε, με επιλογή, όπως λένε, του Αλέξη Τσίπρα. Καλούν μάλιστα τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το βήμα της ΔΕΘ, προκειμένου να απολογηθεί για τον διχασμό και όσα άλλα προκάλεσε στον ελληνικό λαό και να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεννόηση προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος. Κάτι για το οποίο, καθώς λένε με νόημα, χρειάζεται θάρρος…

Share.

Comments are closed.