Χάος με τις λίστες των αναπληρωτών καθηγητών – Ανακοινώθηκαν λάθος πίνακες από το υπουργείο

0

Άναυδοι έμειναν οι αναπληρωτές καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βλέποντας τους πίνακες προσλήψεων που ανακοίνωσε το υπουργείο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο οι πίνακες που δημοσιεύτηκαν το πρωί είναι λάθος, και οι καθηγητές θα πρέπει να περιμένουν τους νέους πίνακες που θα ανακοινωθούν σε λίγο. Το λάθος, που δείχνει τουλάχιστον προχειρότητα… είναι σύμφωνα με το υπουργείο τεχνικό. 
Οι διαδικασία αφορούσε τις προσλήψεις της  Α’ φάσης των αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 16.320, εκ των οποίων 12.392 στην Πρωτοβάθμια  και 3.928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής: 
«Λόγω ενός καθαρά τεχνικού προβλήματος, σε λίγες ώρες θα κοινοποιηθεί ο ορθός πίνακας πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Ποιο είναι το πρόβλημα
Στις ανακοινώσεις των προσλήψεων των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λείπει παντελώς το Ηράκλειο Κρήτης. Όχι γιατί δεν υπάρχουν κενά αλλά γιατί «ξεχάστηκε» να περαστούν στο σύστημα, όπως απάντησε εκπρόσωπος του υπουργείου στους αναπληρωτές που έχουν μαζευτεί διαμαρτυρόμενοι στη ΔΔΕ.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τη μη κάλυψη των κενών στα σχολεία του Ηρακλείου αλλά και το να βρεθούν οι αναπληρωτές που το έβαλαν στις πρώτες προτιμήσεις τους σε άλλες, μακρινές περιοχές.

Share.

Comments are closed.