3ος  Ημιμαραθώνιος λιμνοθάλασσας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

0

Ο Σύλλογος Δρομέων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου της Λιμνοθάλασσας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, 21.097 μέτρων, τον Αγώνα 5 χλμ. τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος, καθώς και τον Αγώνα 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Μεσολογγίτη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΖΑΝΟΥ.
Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Σημείο εκκίνησης – τερματισμού : Λιμάνι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Ώρα εκκίνησης : Ημιμαραθώνιος 09 : 00 π. μ.
Αγώνας 5 χλμ : 09 : 15 π. μ.
Αγώνας 1.000 μέτρων 12 : 00 μ. μ.

Διαδρομή αγώνα: Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και ολόκληρη βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, προστατευόμενο από την συνθήκη RAMSAR. Μάλιστα τμήμα της εν λόγω διαδρομής μήκους 8 περίπου χιλιομέτρων διασχίζει τον μοναδικό στην Ελλάδα ασφάλτινο δρόμο μέσα σε θάλασσα, ο οποίος ξεκινά από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και καταλήγει στην περιοχή Τουρλίδα, στην οποία αντικρίζεις το Ιόνιο Πέλαγος. Η διαδρομή είναι μετρημένη και θα αναγράφεται ανά 1 χιλιόμετρο, ενώ έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Σε όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, και το Λιμενικό Σώμα. Το όριο χρονικής ολοκλήρωσης για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο καθορίζεται σε τρεις (3) ώρες από την εκκίνηση, ενώ το όριο χρονικής ολοκλήρωσης για τον αγώνα των 5 χλμ. καθορίζεται σε μία (1) ώρα από την εκκίνηση. Μετά το πέρας των ως άνω χρονικών ορίων οι αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. Οι αγώνες ιδίως αυτοί των 5 χλμ. και του Ημιμαραθωνίου θα διεξαχθούν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.   

Δικαίωμα Συμμετοχής : Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεννηθέντες το 2000 και μεγαλύτεροι).

Ιατρική Κάλυψη: Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, ενώ στο χώρο διεξαγωγής των αγώνων θα βρίσκεται σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών αποτελούμενος από ιατρικό προσωπικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται είτε σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου, είτε αφορά σε πρόβλημα γενικότερης υγείας ή τραυματισμού των συμμετεχόντων αθλητών. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Τροφοδοσία Αθλητών: Κατά τη διάρκεια του Ημαραθωνίου θα διατεθεί στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό σε (6) σταθμούς και συγκεκριμένα στο 5ο, 7,5ο, 10ο, 12,5ο, 15ο και 17,5ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Στην Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό και στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, μπανάνα και σάντουιτς. Το εμφιαλωμένο νερό που θα διατεθεί και τα αναψυκτικά είναι χορηγία της εταιρείας ΒΙΚΟΣ.

Δήλωση συμμετοχής: Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του αγώνα www.meshalfmarathon.gr, όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με online πληρωμή (paypal, ή πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό της Τράπεζας ALPHA BANK IBAN GR3101401040104002340019082 (δικαιούχος Κατσούρας Παναγιώτης), μόνο όσον αφορά τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, όπου υπάρχει κόστος συμμετοχής και όχι για τους υπόλοιπους αγώνες. Το αποδεικτικό κατάθεσης στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλεί στο email του Συλλόγου Δρομέων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου sdmessolonghiou@gmail.com. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι την Τετάρτη 10-10-2018. Όσοι προσέλθουν την ημέρα του αγώνα δίχως προηγηθείσα συμμετοχή ή δηλώσουν πέραν της ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα πάρουν αριθμό και δεν θα αναφέρονται στα αποτελέσματα.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των δέκα (10) ευρώ και αφορά μόνο την συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και όχι τους υπόλοιπους αγώνες για τους οποίους δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί αναμνηστικό τεχνικό t-shirt.

Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των συμμετεχόντων στον Ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα γίνεται από το πρωί του Σαββάτου και ώρα 10:00 π. μ. έως και ώρα 20:00 μ. μ. της ίδιας ημέρας, καθώς και το πρωί της Κυριακής μία ώρα πριν από την εκκίνηση στην αφετηρία του αγώνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 1.000 μέτρων Δημοτικών Σχολείων – Γυμνασίων θα γίνονται κατά την ημέρα του Αγώνα και στο χώρο του Λιμανιού, όπου θα υπάρχει ειδικό συνεργείο από εθελοντές. Όσα παιδιά συμμετάσχουν τεκμαίρεται ότι συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων τους, και ως εκ τούτου η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού. Επίσης η συμμετοχή στον παραπάνω αγώνα συνιστά εκ μέρους των γονέων, όσων παιδιών συμμετάσχουν, αποδοχή του συγκεκριμένου όρου. Για το λόγο αυτό πριν από την διεξαγωγή του αγώνα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και μέλη του Συλλόγου Δρομέων της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου θα επισκεφθούν τα σχολεία της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και θα μοιράσουν αντίγραφα της εν λόγω προκήρυξης, η οποία επίσης θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο των ως άνω σχολικών μονάδων με επισήμανση του συγκεκριμένου όρου συμμετοχής για τους ανήλικους μαθητές.

Βραβεύσεις : Θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους 2 αγώνες. Επίσης στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα βραβεύονται οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας όπως αναγράφονται παρακάτω. Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης δεν θα βραβεύονται στις επιμέρους κατηγορίες. Σε όλους τους αθλητές και των 3 Αγώνων Ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. και 1 χλμ. που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη στον αγώνα και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.meshalfmarathon.gr.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1 18 έως 30 ετών 1 18 έως 30 ετών
2 30 έως 39 ετών 2 30 έως 39 ετών
3 40 έως 49 ετών 3 40 έως 49 ετών
4 50 έως 59 ετών 4 50 ετών και πάνω
5 60 ετών και πάνω    

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Οι διοργανωτές απεκδύονται κάθε ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια κ.τ.λ. της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιαδήποτε καταστροφή, που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημα τους.

Εντούτοις οι διοργανωτές θα έχουν διαμορφώσει ειδικό χώρο πλησίον της αφετηρίας των αγώνων, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα εντελώς απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα τους, πριν από την εκκίνηση.  
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους αγώνων κ. Μακρή Γεώργιο στο τηλέφωνο 6976485628, κ. Κατσούρα Παναγιώτη στο τηλέφωνο 6984193793.

Share.

Comments are closed.