Νέα Δημοκρατία: Κώστας Μπακογιάννης για το δήμο Αθηναίων και Γιώργος Πατούλης για την Περιφέρεια Αττική

0

Το σενάριο για τετραπλές εκλογές τον Μάιο του 2019 θεωρείται επικρατέστερο από όλα σχεδόν τα κόμματα του ελληνικού πολιτικού φάσματος και πολύ περισσότερο από τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το οποίο όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να ρίξει το βάρος του στις εθνικές αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Νέα Δημοκρατία φυσικά δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην αναμέτρηση για τις 13 περιφέρειες της χώρας καθώς και τους τέσσερις, πέντε ή και παραπάνω μεγάλους δήμους.
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πρόσφατα τονίσει ότι οι κοινωνίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στους εκπροσώπους τους σε τοπικό επίπεδο για τη μάχη που θα δώσουν τα αυτοδιοικητικά και πολιτικά στελέχη. Χαρακτηριστικό παραδείγμα είναι ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος που θα ριχτεί στη μάχη για το δήμο της Κατερίνης.
Ένα άλλο στέλεχος που δεν έκρυψε ποτέ τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον για το δήμο της Αθήνας είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και υποψήφιος για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Είναι γνωστό σε όλους ότι  Κώστας Μπακογιάννης είναι ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος με ομολογουμένως επιτυχημένο έργο τόσο ο δήμαρχος Καρπενησίου, αλλά και ως περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος.

Μάλιστα στο παρελθόν, χωρίς να καταθέσει την κομματική του ταυτότητα, έχει υποστηρίξει την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων ειδικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης και δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει πρόσβαση και ακροατήριο και στο χώρο της κεντροαριστεράς. Ο ίδιος έχει προχωρήσει σε επαφές με στελέχη και ετοιμάζει το μηχανισμό του, σύμφωνα με πληροφορίες μας, για να διεκδικήσει την ψήφο των Αθηναίων, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα πιθανόν τον επόμενο μήνα.
Πρόκειται Άλλωστε για έναν πολιτικό που απευθύνεται στην κοινωνία και όχι μόνο στα στενά κομματικά ακροατήρια όπως έχει φανεί μέχρι τώρα. Αυτό φυσικά βοηθάει και τη Νέα Δημοκρατία να πετύχει το στόχο που έχει  επιθυμώντας συνομιλήσει με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικούς χώρους.
Από την άλλη μεριά ο Γιώργος Πατούλης ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τελικά θα λάβει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία για την Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής. Η αλλαγή αυτή γινέται περισσότερο ξεκάθαρη και από το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου τον τελευταίο μήνα έχει πυκνώσει τις επιθέσεις του προς την νυν περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και αυτό είναι ένα ενδεικτικό στοιχείο της μάχης που θα γίνει για την Περιφέρεια Αττικής στους επόμενους μήνες.

Share.

Comments are closed.