ΠΟΕΔΗΝ: Νέες αποκαλύψεις από την πυρκαγιά στο Μάτι

0

Το «κρυφτούλι» της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση έναν και πλέον μήνα μετά την μοιραία για δεκάδες ανθρώπους πυρκαγιά, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή έναν ακόμη θάνατο εγκαυματία για τον οποίο δεν εκδόθηκε ανακοίνωση αρμοδίως.
Πρόκειται για έναν 78χρονο ο οποίος νοσηλευόταν στο Θριάσιο και ο οποίος σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πέθανε την Κυριακή το απόγευμα, ωστόσο από το υπουργείο Υγείας δεν εκδόθηκε δελτίο τύπου όπως έπρεπε. Αντιθέτως, το γεγονός έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η οποία εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση για τον αριθμό των νεκρών στο Μάτι.
Σημειωτέον ότι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Θριασίου νοσοκομείου παραμένουν νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση 7 εγκαυματίες ενώ άλλοι 3 νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
«Οι αποκαλύψεις από τους πυρόπληκτους και τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, τα Δημόσια έγγραφα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Κυριακή το απόγευμα πέθανε ένας εγκαυματίας στη ΜΑΦ του Θριασίου ενημερώθηκε αμέσως το ΕΚΕΠΥ. Γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε δελτίο τύπου και έγινε γνωστό από την πυροσβεστική σήμερα; Το κρυφτούλι συνεχίζεται. 
Νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση είναι ακόμη 7 στη ΜΑΦ του Θριασίου και 3 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Οι αποκαλύψεις από τους πυρόπληκτους και τους συγγενείς των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, τα δημόσια έγγραφα επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ. 
Υπάρχει κυβέρνηση; Θα πάει κάποιος στο σπίτι του από τους Διοικούντες το Σύστημα Υγείας που έπαιζαν κρυφτούλι για να συγκαλύψουν τους πολιτικούς προϊστάμενους;

Οι αναφορές που γίνονται στις μηνυτήριες αναφορές που κατατίθονται από πυρόπληκτους και συγγενείς θυμάτων για την κυβερνητική διαχείριση της πύρινης λαίλαπας την 23η Ιουλίου στο Μάτι, αλλά και τα δημόσια έγγραφο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για την ύπαρξη νεκρών που είχαν μεταφερθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία πριν το κυβερνητικό σώου στο συντονιστικό, αλλά και για την εγκληματική καθυστέρηση πάνω των έξι ωρών περισυλλογής των πυρόπληκτων εγκαυματιών από την θάλασσα.
Θυμίζουμε:

  • 10 μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων το 6μηνών βρέφος νεκρό από εγκαύματα που τον προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι. Διαθέτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου, τα οποία θα δώσουμε στον Εισαγγελέα αν κληθούμε.
  • Πριν τις 45 διεκομίσθη ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Ιρλανδός στην καταγωγή)
  • 45 είχε ήδη δοθεί εντολή να ετοιμάζεται ο ειδικός θάλαμος (νεκροθάλαμος ) για την υποδοχή πολλών νεκρών (άνω των 10)
  • 55 διεκομίσθη και δεύτερος νεκρός εγκαυματίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Όλα αυτά τα αρνήθηκαν ή έπαιζαν κρυφτό οι Διοικούντες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ. Μάλιστα εξαφάνισαν και τα σχετικά έγγραφα. Είμαστε στη διάθεση των πυρόπληκτων, των συγγενών των θυμάτων να καταθέσουμε ως μάρτυρες στον Εισαγγελέα με στοιχεία και φωτογραφίες που διαθέτουμε. 
Οι μαρτυρίες των πυρόπληκτων επιβεβαιώνουν την ολιγωρία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην διάσωση των πυρόπληκτων από την θάλασσα. Καταγγείλαμε μαρτυρίες ασθενών που διακομίζονταν εκείνο το βράδυ στα Νοσοκομεία ότι βρίσκονταν έξι ώρες στη θάλασσα τραυματίες και σε υποθερμία και τους διέσωσαν ιδιωτικά σκάφη. Οι επισημάνσεις μας σε σχετικό δελτίο τύπου για την ολιγωρία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνοντας λόγο για άμεση διάσωση των εγκλωβισμένων από την θάλασσα και ότι το δελτίο τύπου είχε στόχο να πλήξει τον κο Καμένο. Τώρα τι έχουν να πουν; Πέραν όμως των όποιων ποινικών ευθυνών υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν. 
Δεν υπάρχει κυβέρνηση; Η τραγική ειρωνεία προς τους συγγενείς των θυμάτων είναι ότι κάποιοι από τους Διοικούντες το σύστημα υγείας συγκάλυπταν και έπαιζαν κρυφτούλι για να σώσουν τους πολιτικούς προϊστάμενους.
Δεν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους καταρχήν
;».

Share.

Comments are closed.